Staromodne Pierogi Z Jabłkami
Need a bezglutenowe i wegetariańskie przystawki? Staromodne pierogi jabłkowe mogą być doskonałym przepisem, aby spróbować. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.22 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 1G białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 596 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 30 minut. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka brązowego cukru, mielonego cynamonu, cukru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 11%, to danie nie jest tak spektakularne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Staromodne Pierogi Z Jabłkami, Staromodne Pierogi Z Rodzynkami Jabłkowymi, oraz Staromodny Kurczak I Pierogi.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C). Masło patelnia 9x13 cali.
Na lekko posypanej mąką powierzchni zwiń ciasto na duży prostokąt, około 24 na 16 cali.
Pokroić na 6 kwadratowych kawałków.
Umieścić jabłko na każdym placu ciasta z otworem rdzeniowym skierowanym do góry.
Masło pokroić na 8 sztuk.
W otworze każdego jabłka ułożyć 1 kawałek masła, pozostałe masło przygotować na sos. Podziel brązowy cukier między jabłka, wsuwając trochę do każdego otworu rdzeniowego, a resztę wokół podstawy każdego jabłka.
Jabłka posypać cynamonem i gałką muszkatołową.
Lekko mokrymi opuszkami palców umieść jeden róg ciasta na górze jabłka, a następnie połóż przeciwległy róg na górze i naciśnij razem. Podnieś dwa pozostałe rogi i uszczelnij. Lekko uszczypnij ciasto po bokach, aby całkowicie uszczelnić jabłko. Powtórz z pozostałymi jabłkami.
Umieścić w przygotowanym naczyniu do pieczenia.
W rondlu połącz wodę, biały cukier, ekstrakt waniliowy i zarezerwowane masło.
Umieścić na średnim ogniu i doprowadzić do wrzenia w dużym rondlu. Gotować przez 5 minut lub do rozpuszczenia cukru. Ostrożnie polać pierogi.
Piec w rozgrzanym piekarniku przez 50 do 60 minut.
W misce deserowej umieścić każde kluski z jabłkami, a na wierzch polać sosem.