Spotted Dick
Spotted Dick może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 517 kalorii, 11g białka, oraz 18g tłuszczu. Na 61 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Mieszanka proszku budyniowego, ekstrakt z wanilii, złote rodzynki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Spotted Dick, Spotted Dick, oraz Spotted Dick! Tradycyjny Brytyjski Parowany Owocowy Pudding Biszkoptowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Miska masła lub ramekiny, następnie pył z mąką, wybijając nadmiar. Na papierze pergaminowym koło śladowe nieco większe niż średnica miski (lub 8 kółek nieco większych niż ramekiny).
Napełnij duży, płytki, szeroki rondel wodą o średnicy 1 cala.
Dodaj płaski parowiec lub równie duże foremki do ciastek, aby stworzyć platformę do gotowania na parze tuż nad poziomem wody.
W misce miksera stojaka wyposażonego w mocowanie wiosła, ubić razem masło i 1 1/4 szklanki cukru, aż blady i puszysty, 4 do 5 minut.
Dodawać jajka po 1 na raz, dobrze ubijając po każdym dodaniu i okresowo skrobając boki miski. Beat in vanilla.
Mąkę przesiać do średniej miski. Stopniowo ubijać mąkę do mieszaniny jaj tylko do połączenia.
Dodać 3 łyżki mleka i ubić, aż będzie gładka, o 30 sekund.
Dodajemy rodzynki i ubijamy aż się połączą.
Przenieść ciasto do przygotowanej miski lub ramekins, wygładzając górę. Górna miska lub ramekiny z pergaminu koła papieru(s), delikatnie naciskając na papier do kontaktu z ciasta.
Na umiarkowanie wysokim ogniu, doprowadzić wodę w parowarze na wolnym ogniu.
Przenieść miskę lub ramekins do parowca, przykryć patelnię szczelnie, obniżyć ciepło do umiarkowanego, i pary, dodając więcej wrzącej wody do patelni, jeśli to konieczne, aż budyń jest ustawiony, około 2 godzin dla miski lub 1 godzinę dla ramekins.
Tymczasem zrobić sos budyniowy: w dużej misce, ubić razem budyń w proszku, pozostałe 2 łyżki cukru i 2 łyżki mleka do postaci pasty. W średnim rondlu na umiarkowanym ogniu, przynieść pozostałe 2 szklanki plus 6 łyżek mleka na wolnym ogniu.
Stale ubijając, stopniowo dodawać gorące mleko do kremu. Powrót mieszaniny do rondla i gotować, ubijając stale, aż sos zgęstnieje, 1 do 2 minut.
Przenieść miskę budyniu lub ramekins do stojaka i ostudzić 5 minut. Uruchom nóż do parowania wokół wewnętrznej krawędzi miski lub ramekinów i odwróć budyń(y) na talerz(y).
Podawać na ciepło z sosem budyniowym.