Spis treści
Dom może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 2,45 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 467 kalorii, 26g białka, oraz 32G tłuszczu każdy. Jeśli masz ser mozzarella), mleko, ser gruyere) i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. 22 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj "Home Sweet Home" Domek Z Piernika, Strona Główna Gładki Dom, oraz Domowe frytki w domu dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dodaj oliwę z oliwek do dużego garnka wraz z cebulą, czosnkiem i marchewką. Przykryć pokrywką i gotować na średnim małym ogniu, aż cebula będzie miękka i przezroczysta. Wilgoć uwalniana przez warzywa powinna zapobiegać ich spalaniu, ale jeśli zaczną się palić, zmniejsz ogień i dodaj trochę wody.Po ugotowaniu cebuli zdejmij pokrywkę i podgrzej ogień, sauting, aż mieszanina będzie 1/3 oryginalnej objętości i zacznie karmelizować.Popchnąć warzywa na boki patelni, podgrzać do średniej wysokości i dodać mieloną wołowinę i wieprzowinę. Użyj szpatułki, aby rozbić grudki.
Dodaj mleko i zagotuj, kontynuując rozbicie grudek, aż wołowina zostanie ugotowana i nie ma już płynu.
Dodaj wino i gotuj, aż większość płynu odparuje i nie ma zapachu alkoholu.
Dodaj pomidory, używając rąk, aby zmiażdżyć je na małe kawałki, a następnie dodaj pastę pomidorową, sól, oregano i czarny pieprz.Suszone shiitake wrzuć do garnka mikroplanem (suszony grzyb można też włożyć do młynka do przypraw i sproszkować).Dusić sos na średnim małym ogniu, aż będzie gęsty (30-40 minut).Obficie posolić duży garnek wody i dodać łyżeczkę oliwy z oliwek. Doprowadzić wodę do wrzenia, a następnie gotować makaron 3 minuty mniej niż to, co mówią wskazówki opakowania. Mój makaron powiedział 9 minut, więc gotowałem go dla
Umieść stojak piekarnika w górnej pozycji i rozgrzej do 350 stopni F (180 C).
Umieść mozzarellę i Gruyere w misce i wrzucić do dystrybucji evenly.To narysuj lasagane, połóż warstwę sosu, która jest wystarczająco gruba, aby pokryć dno naczynia.
Posypać serem.Przykryć parzonym makaronem, krojąc makaron w razie potrzeby, aby wypełnić przestrzenie. Powtórz tak, że masz 3 warstwy makaronu.Gdy masz 3 warstwy makaronu, Zakończ przez rozłożenie pozostałego sosu mięsnego na ostatniej warstwie makaronu. Przykryć wystarczającą ilością sera, aby nie widać sosu pod spodem.
Umieścić lasagne na blasze do pieczenia złapać wszelkie wycieki, a następnie umieścić go w piekarniku.
Piec, aż sos jest gorący i bąbelkowy, a ser rumiany na wierzchu. Jeśli sos był bulgotanie na chwilę i ser nie staje się brązowy, podkręcić ciepło do 450 stopni F (230 C), aby zakończyć go.Po zakończeniu lasagne wyjmij ją z piekarnika, udekoruj mieloną natką pietruszki i pozostaw na 10 minut przed krojeniem i podaniem.