Spiced Apple-Cider Granita z bitą śmietaną imbirową

Spiced Apple-Cider Granita z bitą śmietaną imbirową
Spiced Apple-Cider Granita z bitą śmietaną imbirową to bezglutenowe i wegetariańskie deser. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 182 kalorie, 0g białka, oraz 2G tłuszczu. Na 42 grosze za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz jabłecznik, złoty brązowy cukier, bitą śmietanę imbirową i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 11%, to danie nie jest takie wspaniałe. Podobne przepisy to Zapiekana zapiekanka z jabłek z bitą śmietaną, Torta Jabłkowa, Żurawinowa I Orzechowa Z Przyprawioną Bitą Śmietaną, oraz Granita Jabłkowa.

Instrukcje

1
Pierwsze 4 składniki wymieszać w rondlu na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Zdjąć z ognia, przykryć i pozostawić strome 1 godzinę. Odcedź mieszaninę na 8-calową kwadratową metalową patelnię do pieczenia. Zamrażać, aż krawędzie zaczną się osadzać, około 1 godziny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
3
Trzepaczka; zamrozić ponownie, aż mieszanina będzie sypka, około 1 godziny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
4
Ubijać ponownie, aby dobrze się zmiksować. Zamrażać bez mieszania, aż granita zamarznie w stanie stałym, co najmniej 3 godziny lub przez noc. Za pomocą widelca zeskrobać granitę, aż cała mieszanina stanie się masą kryształów. Przykryć i zamrozić, aż będzie gotowy do podania.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
5
Miarka granita do 6 schłodzonych szklanek. Wierzch z bitą śmietaną imbirową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietanaBita śmietana
ImbirImbir
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia0
Magazyn