Spanakopita
Spanakopita może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 750 kalorii, 26g białka, oraz 41 g tłuszczu na porcję. Na $4.59 za porcję, ten przepis okładki 43% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jest to dość drogie przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Przynosi wam to moje przepisy. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz ser feta, oregano, ciasto phyllo i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Z łyżeczką wynik 75%, to danie jest solidne. Spróbuj Spanakopita, Spanakopita, oraz Spanakopita Pot pie dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz pierwsze 4 składniki, dobrze mieszając.
Rozłóż Filo i pokrój na 2 (13-x 9-calowe) prostokąty; przykryj wilgotnymi ściereczkami, aby zapobiec wysychaniu.
Umieść 1 arkusz phyllo w maślanym naczyniu do pieczenia 13 x 9 cali; pędzel z roztopionym masłem.
Umieść arkusz phyllo na górze, pozwalając połowę arkusza do serwowania na 1 stronie naczynia; część szczotka w naczyniu z roztopionym masłem. Powtórz procedurę z 15 arkuszami filo, naprzemiennie boki naczynia po każdym arkuszu, tak aby każda strona naczynia była pokryta.
Rozprowadzić mieszankę szpinaku równomiernie w naczyniu; top z arkuszem phyllo, i pędzla z roztopionym masłem. Fold over 1 górnej i dolnej zwisające arkusz phyllo; pędzel z masłem. Złóż 1 zwisający arkusz z każdej strony w kierunku środka; pędzel z masłem. Wierzch z prześcieradłem filo; pędzel z masłem. Powtórz procedurę składania z pozostałymi zwisającymi arkuszami phyllo, pokrywając każdą warstwę arkuszem phyllo i szczotkując masłem.
Pokrój na 4 lub 8 kwadratów.
Piec w 425 przez 20 minut lub do złotego koloru.
Dekorować, w razie potrzeby.