Spaghettini do kwadratu: makaron z oliwą z oliwek, czosnkiem i cukinią

Spaghettini do kwadratu: makaron z oliwą z oliwek, czosnkiem i cukinią
Spaghettini Squared: makaron z oliwą z oliwek, czosnkiem i cukinią może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Na 1,25 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 625 kalorii, 17g białka, oraz 32G tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz spaghettini, pietruszkę z płaskim liściem, czosnek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Oliwkowy Ogród Spaghettini Z Tuńczykiem, Oliwa z oliwek gotowany kurczak i rzodkiewka z cytrusowym Pesto, oraz Surowa cukinia "makaron" z oliwkową Tapenadą dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Doprowadzić duży garnek wody do wrzenia i dodać sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
3
Dodać makaron i gotować, aż al dente, o 10 protokół. Podczas gdy woda dochodzi do wrzenia i makaron gotuje, cukinię pokroić drobnym frytkownikiem na mandolinie. Jeśli nie masz, pociąć ręcznie w najdłuższe, najlepsze julienne można zarządzać. Doprawić solą i pieprzem. Jeśli cukinia jest bardzo drobno pokrojona, nie trzeba jej gotować. W przeciwnym razie umieść w durszlaku, zawieś nad garnkiem do makaronu, przykryj garnek i gotuj cukinię na parze, aż nadal będzie lekko chrupiąca, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MandolinaMandolina
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
4
Rozgrzać 1/4 szklanki oliwy z oliwek na małej patelni na średnim ogniu do gorąca.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
5
Dodać czosnek i saute krótko, aż jasnobrązowy. Włącz wentylator wyciągowy i dodaj płatki czerwonej papryki. Szybko wymieszać w bazylii i pietruszki i zdjąć z ognia. Gdy makaron jest al dente, odcedzić przez durszlak, rezerwując około 1/2 szklanki wody do gotowania makaronu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
6
Wlać makaron do ciepłej miski do serwowania; dodać cukinię, olej bazyliowy, mieszaninę czosnku i 1/2 szklanki sera. Wrzucić dobrze, dodając wodę do gotowania w razie potrzeby, aby gładki SOS. Smak do przypraw i dodać sól i pieprz, w razie potrzeby. Zetrzeć na wierzchu około 2 łyżki parmezanu i podawać od razu. Uwaga kucharza: powodem, aby zapisać olej bazylii wrzucić z makaronem na końcu jest tak, że olej będzie miał świeży, niegotowany smak.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Olejek BazyliowyOlejek Bazyliowy
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
1
W przypadku miękkich ziół, takich jak bazylia, pietruszka, kolendra lub estragon: Użyj 4 filiżanek zapakowanych liści do 2 filiżanek czystej oliwy z oliwek. W przypadku ziół drzewiastych, takich jak rozmaryn, szałwia, tymianek, oregano lub werbena cytrynowa: użyj 1 szklanki zapakowanych liści do 2 szklanek czystej oliwy z oliwek. W blenderze przecier zioła i olej, aż będą całkowicie gładkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
1 Kg Tortilli Kukurydzianych1 Kg Tortilli Kukurydzianych
Mięsiste Golonki Cielęce O Grubości 2-3 CaliMięsiste Golonki Cielęce O Grubości 2-3 Cali
Każda Posiekana Słodka Papryka Czerwona, żółta I PomarańczowaKażda Posiekana Słodka Papryka Czerwona, żółta I Pomarańczowa
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), OpcjonalnieNamoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
1/2 Gałązki Rozmarynu1/2 Gałązki Rozmarynu
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2
Umieścić mieszaninę w rondlu i doprowadzić do gotować na wolnym ogniu na umiarkowanym ogniu. Gotować na wolnym ogniu przez 45 sekund, a następnie przelać przez sitko o drobnej siatce do miski. Nie naciskaj na mieszaninę, ale możesz dotknąć Sitka ręką, aby olej szybciej kapał. Natychmiast ponownie odcedzić olej przez filtr papierowy o płaskim dnie. Jeśli filtr zatyka się, może być konieczna zmiana filtra. W porządku jest podnieść filtr i wycisnąć go delikatnie, aby szybciej usunąć olej, ale uważaj, aby nie uszkodzić filtra. (Czasami przez filtr przechodzi najpierw mała ciemna ciecz. Nie martw się, to woda. Osiądzie na dnie, ponieważ jest cięższy od oleju.)
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Pozostawić przefiltrowany olej na kilka godzin, a następnie wylać go z ciemnej cieczy. Przechowywać w szczelnym słoiku w chłodnym, ciemnym miejscu. Uwagi kucharza: olej przechodzi przez filtr szybciej, jeśli jest filtrowany, gdy jest jeszcze gorący, więc skonfiguruj filtr przed rozpoczęciem przepisu. Będziesz potrzebował filtra papierowego z płaskim dnem, jak w niektórych ekspresach do kawy. Filtry w kształcie stożka mają tendencję do zatykania się.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, OpcjonalnieDodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, Opcjonalnie
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia35
Magazyn