Spaghettini do kwadratu: makaron z oliwą z oliwek, czosnkiem i cukinią

Spaghettini Squared: makaron z oliwą z oliwek, czosnkiem i cukinią może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Na 1,25 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 625 kalorii, 17g białka, oraz 32G tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz spaghettini, pietruszkę z płaskim liściem, czosnek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Oliwkowy Ogród Spaghettini Z Tuńczykiem, Oliwa z oliwek gotowany kurczak i rzodkiewka z cytrusowym Pesto, oraz Surowa cukinia "makaron" z oliwkową Tapenadą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Doprowadzić duży garnek wody do wrzenia i dodać sól.
Dodać makaron i gotować, aż al dente, o 10 protokół. Podczas gdy woda dochodzi do wrzenia i makaron gotuje, cukinię pokroić drobnym frytkownikiem na mandolinie. Jeśli nie masz, pociąć ręcznie w najdłuższe, najlepsze julienne można zarządzać. Doprawić solą i pieprzem. Jeśli cukinia jest bardzo drobno pokrojona, nie trzeba jej gotować. W przeciwnym razie umieść w durszlaku, zawieś nad garnkiem do makaronu, przykryj garnek i gotuj cukinię na parze, aż nadal będzie lekko chrupiąca, o 2 protokół.
Rozgrzać 1/4 szklanki oliwy z oliwek na małej patelni na średnim ogniu do gorąca.
Dodać czosnek i saute krótko, aż jasnobrązowy. Włącz wentylator wyciągowy i dodaj płatki czerwonej papryki. Szybko wymieszać w bazylii i pietruszki i zdjąć z ognia. Gdy makaron jest al dente, odcedzić przez durszlak, rezerwując około 1/2 szklanki wody do gotowania makaronu.
Wlać makaron do ciepłej miski do serwowania; dodać cukinię, olej bazyliowy, mieszaninę czosnku i 1/2 szklanki sera. Wrzucić dobrze, dodając wodę do gotowania w razie potrzeby, aby gładki SOS. Smak do przypraw i dodać sól i pieprz, w razie potrzeby. Zetrzeć na wierzchu około 2 łyżki parmezanu i podawać od razu. Uwaga kucharza: powodem, aby zapisać olej bazylii wrzucić z makaronem na końcu jest tak, że olej będzie miał świeży, niegotowany smak.
W przypadku miękkich ziół, takich jak bazylia, pietruszka, kolendra lub estragon: Użyj 4 filiżanek zapakowanych liści do 2 filiżanek czystej oliwy z oliwek. W przypadku ziół drzewiastych, takich jak rozmaryn, szałwia, tymianek, oregano lub werbena cytrynowa: użyj 1 szklanki zapakowanych liści do 2 szklanek czystej oliwy z oliwek. W blenderze przecier zioła i olej, aż będą całkowicie gładkie.
Umieścić mieszaninę w rondlu i doprowadzić do gotować na wolnym ogniu na umiarkowanym ogniu. Gotować na wolnym ogniu przez 45 sekund, a następnie przelać przez sitko o drobnej siatce do miski. Nie naciskaj na mieszaninę, ale możesz dotknąć Sitka ręką, aby olej szybciej kapał. Natychmiast ponownie odcedzić olej przez filtr papierowy o płaskim dnie. Jeśli filtr zatyka się, może być konieczna zmiana filtra. W porządku jest podnieść filtr i wycisnąć go delikatnie, aby szybciej usunąć olej, ale uważaj, aby nie uszkodzić filtra. (Czasami przez filtr przechodzi najpierw mała ciemna ciecz. Nie martw się, to woda. Osiądzie na dnie, ponieważ jest cięższy od oleju.)
Pozostawić przefiltrowany olej na kilka godzin, a następnie wylać go z ciemnej cieczy. Przechowywać w szczelnym słoiku w chłodnym, ciemnym miejscu. Uwagi kucharza: olej przechodzi przez filtr szybciej, jeśli jest filtrowany, gdy jest jeszcze gorący, więc skonfiguruj filtr przed rozpoczęciem przepisu. Będziesz potrzebował filtra papierowego z płaskim dnem, jak w niektórych ekspresach do kawy. Filtry w kształcie stożka mają tendencję do zatykania się.