Spaghetti ze smażonymi jajkami i Parmigiano-Reggiano
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj Spaghetti z jajkami sadzonymi i Parmigiano-Reggiano. Ten przepis służy 4 i kosztuje 91 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 24g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 488 kalorii. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jeśli masz parmigiano-reggiano, spaghetti, sól koszerna i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pieczone Spaghetti Squash z Parmigiano-Reggiano, Pieczone Spaghetti Squash z Parmigiano-Reggiano i olejem truflowym, oraz Jajecznica Z Suszonymi Pomidorami I Parmigiano Reggiano dla podobnych receptur.
Instrukcje
Spaghetti ugotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
Spaghetti odcedzić, zachowując około 1/2 szklanki wody do gotowania. Spaghetti wrzucić do garnka i dodać około 1/3 szklanki wody do gotowania i 1/2 sera. Wrzucić, aż spaghetti jest pokryta i kremowy sos tworzy, dodając więcej wody do gotowania, jeśli to konieczne. Doprawić 1/2 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki pieprzu. Spaghetti podzielić na poszczególne miski i posypać pozostałym serem.
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu.
Dodaj masło i zawirować do pokrycia patelni.
Dodaj rozmaryn i ciepła, aż pachnące, 1 do 2 protokół.
Usunąć i wyrzucić rozmaryn. Crack jajka na patelni. Doprawić pozostałą solą i pieprzem. Zmniejsz ciepło do średnio-niskiego i przykryj. Gotować, aż białka są ustawione, ale żółtka są nadal ciekłe, 2 do 3 protokół. Oddziel poszczególne jaja za pomocą szpatułki. Ułożyć jajko na każdym kopcu spaghetti.
Posypać natką pietruszki (jeśli używasz).
Podawać natychmiast, instruując gości, aby złamali żółtko i wrzucili jajko ze spaghetti.Wskazówka: można łatwo skalować ten przepis w dół do jednej porcji, jeśli jesteś na własną rękę na obiad.