Spaghetti z sosem pomidorowym i smażonym bakłażanem
Spaghetti z sosem pomidorowym i smażonym bakłażanem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 714 kalorii, 30g białka, oraz 17g tłuszczu. Na 1,88 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Udaj się do sklepu i odebrać parmezan, cukier, sól koszerna i pieprz, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Spaghetti z sosem pomidorowo-Bakłażanowym, Smażone Spaghetti z pieczonym sosem pomidorowym, oraz Steki z tuńczyka zapiekane w sosie pomidorowo-szpinakowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia na dużym ogniu. W międzyczasie podgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek w średniej wielkości rondlu na średnim ogniu, aż się połysk.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
2
Dodać cebulę i gotować, mieszając do miękkości, 3 do 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii
3
Dodać czosnek i gotować, stale mieszając, aż pachnące, o 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pęczek świeżego Szpinaku (ok
4
Dodaj pomidory i ich soki, i użyć masher ziemniaczany lub z tyłu drewnianej łyżki, aby rozbić pomidory na małe kawałki. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż pomidory zmniejszą się do gęstego sosu, 15 do 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Masher Ziemniaczany
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
5
Zdjąć z ognia. Blendować partiami za pomocą blendera zanurzeniowego lub blatu blendera.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blender Zanurzeniowy
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
6
Dodać cukier, doprawić solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Żółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
7
Podczas gdy sos pomidorowy gotuje, ciepła 1/2 szklanki oliwy z oliwek w dużej patelni 12-calowy non-stick na średnim ogniu, aż mieni się.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
8
Rozłóż plastry bakłażana na patelni. Kawałki natychmiast wchłoną większość oleju, ale ostatecznie wyrzucą olej i zaczną brązowieć. Mieszać od czasu do czasu, aż plastry bakłażanów są rumiane ze wszystkich stron, i po prostu zaczyna chrupać, 8 do 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Torebka świeżego Szpinaku
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
9
Plastry wyjąć łyżką szczelinową i osuszyć na papierowych ręcznikach.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
10
Spaghetti ugotować we wrzącej wodzie zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Gdy prawie gotowe, rezerwy 1/4 szklanki wody makaronu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Spaghetti
11
Odcedzić makaron w durszlaku i natychmiast przenieść do garnka z sosem pomidorowym. Podgrzać do średniej, dodać wodę z makaronu i wrzucić makaron, aż będzie równomiernie pokryty sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
12
Makaron podzielić na cztery talerze. Na wierzchu ćwiartkę smażonych plastrów bakłażana i obficie posypać świeżo startym parmezanem.