Spaghetti z sosem mięsnym
Spaghetti z sosem mięsnym jest bezmleczne danie główne. Na 3,44 zł za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 1099 kalorii, 47g białka, oraz 48 g tłuszczu każdy. 44 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 29 minut. Udaj się do sklepu i odbierz alt, bekon, Wino i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać kawałki orzecha pekan można śledzić to danie główne z Cynamonowy Placek Orzechowy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy to Sos do spaghetti ' N ' Meat, Spaghetti Z Sosem Mięsnym, oraz Spaghetti z sosem mięsnym.
Instrukcje
Umieść duży garnek osolonej wody na piecu na dużym ogniu. Jeśli po rozpuszczeniu soli spróbujesz wody, powinna ona smakować dość słono. To smakuje makaron. Cokolwiek robisz, nie dodawaj oleju do wody. Odbywa się to, aby utrzymać makaron od sklejania się podczas gotowania, ale będzie również zachować swoją formę sosu makaronu przyklejając się do makaronu, gdy jesz.
Dodać boczek na patelni na średnim ogniu i smażyć, aż z boczku wydobędzie się dobra ilość tłuszczu.
Dodać zmieloną wołowinę i brąz, rozbijając mięso łopatką, aż będzie ugotowane.
Przełożyć mięso do miski, pozostawiając na patelni jak najwięcej tłuszczu.Zmniejsz temperaturę do średnio niskiej. Powinieneś mieć około łyżki wytopionego tłuszczu na patelni, jeśli masz znacznie mniej lub bardziej, wyrzuć trochę lub dodaj trochę oliwy z oliwek.
Dodać cebulę, marchew i czosnek, i podsmażyć, aż cebula są miękkie i mieszanina jest o 1/3 jego pierwotnej objętości. W zależności od tego, jak małe pokroić cebulę, powinno to trwać od 10 do 15 minut. To jest, gdzie SOS dostaje dużo jego smak, więc nie skąpić na czas. Podgrzej ciepło do Wysokiej, a następnie Przywróć mięso na patelnię.
Dodaj białe wino i gotuj, aż prawie nie pozostanie płyn, mieszając, aby zapobiec poparzeniu. To nie tylko spala alkohol, ale koncentruje smak wina.Zmniejszyć ogień do średnio-niskiego i dodać pomidory z puszki, ketchup, sól i pieprz.
Umieść oregano w dłoni, a następnie drugą ręką pocieraj okrężnymi ruchami oregano, aby zmiażdżyć je na proszek przed dodaniem do patelni. My szpatułkę, aby rozbić pomidory, uważając, aby nie nasikać sok pomidorowy na siebie. Do tej pory twoja woda powinna się gotować.
Dodać makaron i mieszać podczas pierwszych kilku minut gotowania, aby nie sklejał się. Zwykle gotuję makaron przez 1 minutę mniej niż to, co mówią wskazówki na opakowaniu (tj. 8 minut zamiast 9).Sos mięsny jest zrobione, gdy makaron jest gotowy. Można albo talerz makaron i top z sosem, lub osobiście lubię wrzucić makaron prosto do sosu i wrzucić go razem przed podaniem.