Spaghetti z salami i bekonem
Przepis na Spaghetti z salami i boczkiem można przygotować w około 30 minut. Z tego przepisu składa się 8 porcji zawierających 358 kalorii, 13 g białka i 14 g tłuszczu każda. Za 75 centów za porcję ten przepis pokrywa 12% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Świetnie sprawdza się jako danie główne. Ten przepis zachwycił 5 osób. Jeśli masz pod ręką bekon, pomidory, bazylię i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 43% wyniku, co oznacza, że jest solidny. Spaghetti Bolognese z salami i bazylią, Drunken Spaghetti z ostrym sosem mięsnym salami oraz Salami, boczkiem i haszyszem szpinakowym są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W dużym garnku zagotuj lekko osoloną wodę. Gotuj makaron we wrzącej wodzie przez 8 do 10 minut lub do momentu, aż będzie al dente; odpływ.
W międzyczasie podgrzej oliwę z oliwek i masło na dużej patelni na średnim ogniu.
Umieść salami i bekon na patelni; gotować, aż zaczną robić się chrupiące. Wymieszaj czosnek i por; dopraw solą i pieprzem i gotuj jeszcze 2 minuty. Wymieszaj pomidory i 1 łyżkę bazylii; gotuj jeszcze 1 minutę.
Ugotowany makaron wymieszać z zawartością patelni wraz z 3 łyżkami parmezanu.
Podawać posypane pozostałym parmezanem i bazylią.