Spaghetti z ricottą: Spaghetti con Ricotta
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj Spaghetti z ricottą: Spaghetti con Ricottan. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 539 kalorii, 19g białka, oraz 8G tłuszczu każdy. Na 1,02 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka pancetta, spaghetti, oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Spaghetti z boczkiem i ricottą, Zapiekane Spaghetti Z Ricottą, oraz Spaghetti Z Ricottanem I Pomidorami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść pancettę, cebulę, marchewkę i seler w misce robota kuchennego i proces, aż drobno posiekane. W 10-calowej patelni, rozgrzać olej na średnim ogniu.
Dodać mieszankę warzywną i gotować, mieszając, przez około 5 minut. Stopniowo dodawać Wino i koncentrat pomidorowy.
Dobrze wymieszać, aby połączyć i dodać pomidory, ich soki i liście bazylii, rozdarte. Pomidory rozłożyć łyżką i przykryć, gotując przez 30 minut, od czasu do czasu mieszając. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
W międzyczasie zagotować 6 litrów wody i dodać 2 łyżki soli. Spaghetti gotować zgodnie ze wskazówkami, do miękkości jeszcze al dente.
Odcedzić makaron, rezerwując 1/2 szklanki wody do gotowania.
Dodaj makaron na patelnię z sosem, następnie dodaj ricottę i pietruszkę i wrzuć na wysoki ogień 30 sekund, dodając wodę do gotowania, jeśli to konieczne, aby przyprawa nie stała się zbyt ciasna. Doprawić solą i pieprzem do smaku i równomiernie podzielić na 6 rozgrzanych miseczek makaronu.