Spaghetti z klopsikami
Spaghetti z klopsikami może być dobrym przepisem na poszerzenie pudełka z przepisami na danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera około 21 g białka, 25 g tłuszczu i łącznie 501 kalorii. Za 1,42 USD za porcję ten przepis pokrywa 22% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8 osobom. Tylko kilka osób przygotowało ten przepis i 1 powiedziałbym, że był strzałem w dziesiątkę. Mieszanka cukru, mielonej wołowiny, sezonowanej bułki tartej i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godzin i 40 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał solidny wynik łyżką wynoszący 61%. Podobne przepisy obejmują klopsiki z kurczaka do spaghetti i klopsików, najlepsze spaghetti 'n' klopsiki oraz spaghetti i klopsiki.
Instrukcje
W holenderskim piekarniku połącz pierwsze dziewięć składników. Doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; gotować na wolnym ogniu bez przykrycia przez 1,5 godziny, od czasu do czasu mieszając.
W międzyczasie umieść chleb i mleko w dużej misce; odstawić na 5 minut.
Dodać bułkę tartą, jajko, sól, oregano i pieprz. Rozdrobnij mieloną wołowinę, cielęcinę i wieprzowinę na mieszance; Dobrze wymieszać. Uformuj w 1-1/2-cala. kulki.
Na dużej patelni smaż klopsiki na oleju, aż termometr wskaże 160°.
Dodaj do sosu. Na tej samej patelni usmaż kiełbasę na średnim ogniu, aż przestanie być różowa; odpływ. Wmieszać do sosu. Gotować na wolnym ogniu bez przykrycia przez 20-30 minut lub do momentu, aż się rozgrzeje.
Polecane wino: Chianti, Nero D Avola, Sangiovese
Chianti, Nero D Avola i Sangiovese to moje ulubione dania ze spaghetti i klopsików. Wszystkie te włoskie wina czerwone mają wystarczającą kwasowość, aby idealnie pasować do sosu pomidorowego w tym klasycznym włosko-amerykańskim daniu. Barefoot Bubbly Extra Dry z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
Barefoot Bubble Extra Dry
Barefoot Bubbly Extra Dry Champagne oferuje aromaty dojrzałego jabłka uzupełnione nutami cytrusów. Tostowe smaki uzupełniają kremowe, trwałe wykończenie. Najlepiej smakuje schłodzone (36-40°F). To musujące wino jest doskonale zrównoważone wieloma warstwami owoców, które zachwycają podniebienie.