Spaghetti z anchois, oliwkami i bułką tostową

Spaghetti z anchois, oliwkami i bułką tostową
Spaghetti z anchois, oliwkami i bułką tartą to bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Na 3,07 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 20g białka, 32G tłuszczu, oraz w sumie 821 kalorii. Ten przepis służy 4. 7 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś ząbki czosnku, cebulę, pieczoną paprykę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Spaghetti z czosnkowymi tostami i anchois, Spaghetti z anchois i bułką tartą (Spaghetti con Acciughe e Mollica), oraz Spaghetti z bułką tartą i anchois dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Napełnij garnek do makaronu 6-quart trzy czwarte pełne osolonej wody i zagotuj makaron.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Rozdrzyj chleb na kawałki i w blenderze lub robocie kuchennym impuls, aby grube okruchy. Cebulę drobno posiekać. Czosnek mielony. Opłucz anchois i osusz. Na sicie opłukać i odsączyć paprykę i oliwki.
Składniki, których będziesz potrzebować
SardeleSardele
PaprykaPapryka
CzosnekCzosnek
OliwkiOliwki
ChlebChleb
Mięso MieloneMięso Mielone
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
SitoSito
3
Pokrój paprykę w paski o długości 1,5 cm i ćwiartki oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
OliwkiOliwki
4
W głębokim 12-calowym ciężkim ogniu patelni 2 łyżki oleju na umiarkowanym ogniu do gorąca, ale nie palenie i mieszać w bułce tartej. Tosty bułki tartej, stale mieszając, aż złoty i chrupiące, o 2 protokół, i przenieść na talerz do ostygnięcia. Wytrzyj patelnię do czysta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka TartaBułka Tarta
TostyTosty
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
W patelni ciepła pozostałych 4 łyżki oleju na umiarkowanie wysokim ogniu, aż gorące, ale nie palenie i gotować cebulę, mieszając, aż złoty kolor na krawędziach.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Wyjmij patelnię z ognia i dodaj czosnek i anchois. Gotować mieszaninę na umiarkowanie małym ogniu, mieszając do rozpuszczenia filetów, około 2 minut. Ostrożnie wlać wino po stronie patelni i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż płyn zmniejszy się do około 2 łyżek stołowych.
Składniki, których będziesz potrzebować
SardeleSardele
CzosnekCzosnek
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Wyjąć patelnię z ognia i wymieszać z papryką, oliwki, i 1/4 szklanki pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-naćPietruszka-nać
PaprykaPapryka
OliwkiOliwki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Makaron gotować we wrzącej wodzie, mieszając od czasu do czasu, aż al dente i kadzi się i rezerwy 1 szklanka wody makaronu.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
MakaronyMakarony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ChochlaChochla
9
Odcedzić makaron w durszlaku i dodać do sosu z 1/2 szklanki zarezerwowanej wody makaronu i sól i pieprz do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
WodaWoda
MakaronyMakarony
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DurszlakDurszlak
10
Podgrzać mieszaninę na małym ogniu, delikatnie podrzucając (i dodając więcej wody z makaronu w razie potrzeby, jeśli mieszanina wyschnie), aż po prostu się ogrzeje.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
11
Posypać makaron pozostałą 1/4 szklanki pietruszki i trochę bułki tartej i podawać Pozostałe bułki tartej na boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka TartaBułka Tarta
Pietruszka-naćPietruszka-nać
MakaronyMakarony
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia29
Magazyn