Spaghetti Carbonara
Przepis Spaghetti Carbonara może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w około 30 minut. To danie główne ma 542 kalorie, 22g białka, oraz 27 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Na $1.9 za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odebrać czosnek, parmezan, pieprz, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 15 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Spaghetti Carbonara, Spaghetti Carbonara, oraz Spaghetti Carbonara dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia.
Połączyć boczek, oliwa z oliwek, czosnek, rozmaryn, jalapenos i 1/4 szklanki wody na dużej patelni. Gotować na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż woda odparuje i chipsy boczku, o 12 protokół. Odrzuć czosnek.
W razie potrzeby dodaj koniak i gotuj, aż odparuje.
Zdjąć z ognia i odstawić 1/4 szklanki mieszanki boczku do dekoracji.
W międzyczasie ugotuj spaghetti we wrzącej wodzie zgodnie z zaleceniami etykiety.
W misce wymieszać jajka, sery, natkę pietruszki i 1 łyżeczkę pieprzu.
Odcedzić makaron, rezerwując 1/4 szklanki wody do gotowania.
Powrót patelni na średnim ogniu.
Dodaj makaron i wrzucić do ogrzania przez, 1 do 2 protokół.
Wymieszać wodę z makaronu, następnie szybko wlać makaron i wrzucić, aby delikatnie ugotować jajka i zrobić kremowy sos.
Udekoruj zarezerwowaną mieszaniną boczku i więcej parmezanu.
Zdjęcia Antonis Achilleos