Spaghetti Alle Vongole
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj Spaghetti Alle Vongole. Na 2,03 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 21g białka, 30 g tłuszczu, oraz w sumie 646 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka cockles, pietruszka z płaskim liściem, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Spaghetti alle vongole, Spaghetti Alle Vongole, oraz Spaghetti alle Vongole.
Instrukcje
Doprowadzić wodę 3 quarts do wrzenia w garnku 5 quart.Lekko doprawić solą; dodać makaron i gotować, mieszając od czasu do czasu, do ok. 2 minut.
Spuścić, rezerwując 1/2 szklanki pastacooking wody.
Tymczasem podgrzać 3 łyżki oleju na dużej patelniprzez średnie ciepło.
Dodać czosnek i gotować, wirowanie patelni często, aż tylko złoty.
Dodać płatki redpepper i kontynuować gotowanie 15 moreseconds.
Dodaj wino, a następnie małże; zwiększ ciepło do wysokiego. Przykryć patelnię i gotować, aż małżyotwarte i zwolnić swoje soki, 3-6 minut, w zależności od wielkości Małży. Gdy małże się otwierają, użyj szczypiec, aby przenieść je do miski.
Dodaj 1/4 szklanki zarezerwowanej wody do makaronu toskillet; doprowadzić do wrzenia.
Dodaj makaron do patelni. Cookover wysokiej temperatury, podrzucając stale, aż pastais al dente i wchłonął niektóre z thesauce z patelni.
Dodać małże i wszelkie soki z miski na patelnię, wraz z pietruszką i tossto połączyć. (
Dodaj więcej wody z makaronu, jeśli sosy są suche.)
Przenieść makaron do ciepłych misek i skropić pozostałą oliwą.