Spaghetti alla Carbonara
Spaghetti alla Carbonara może być tylko Śródziemnomorski przepis, którego szukasz. Ten przepis zawiera 4 porcje z 721 kalorii, 35g białka, oraz 25g tłuszczu każdy. Za 1,51 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 30 osób próbowało i polubiło ten przepis. Najlepiej sprawdza się jako danie główne, i odbywa się w około 35 minut. Mieszanka pieprzu, jajek, spaghetti i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać jajka, możesz podążać za tym daniem głównym z Czekoladowe Ciasto pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 74%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Spaghetti alla Carbonara, Spaghetti alla Carbonara, oraz Spaghetti alla Carbonara dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Zagotuj duży garnek dobrze osolonej wody na średnim ogniu.
Dodaj około 2 łyżek oliwy z oliwek na dużą patelnię na średnim ogniu.
Dodaj pancettę na średnim ogniu i gotuj, aż zacznie kolorować i stanie się chrupiąca. Wyłącz ogrzewanie i zarezerwuj.
Wrzuć makaron do osolonej wrzącej wody i gotuj o 1 minutę krócej niż na opakowaniu, zwykle około 6 do 7 minut. Ugryź makaron, aby sprawdzić konsystencję.
Podczas gotowania makaronu rozbij jajka do dużej miski.
Dodaj starte sery i dopraw solą.
Ubij energicznie, aż stanie się jednorodny. Obficie dopraw czarnym pieprzem.
Gdy makaron jest już gotowy, Ustaw patelnię z pancettą na średnim ogniu.
Wyjmij makaron z wody do gotowania. Wrzuć lub wymieszaj makaron do pancetty, aby posmarować makaron pozostałym tłuszczem na patelni. Natychmiast energicznie wymieszaj mieszankę jajeczną z makaronem. Gotuj przez 1 do 2 minut, ciągle mieszając, aż mieszanina jajek będzie wyglądać jak sos śmietanowy.
Podawaj natychmiast przyozdobione pokrojonymi szalotkami.