Spaghetti alla Carbonara

Spaghetti alla Carbonara
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj Spaghetti alla Carbonaran. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.49 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 26g białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 654 kalorie. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. 4 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, oliwę z oliwek, spaghetti i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby wykorzystać gałkę muszkatołową, można śledzić to danie główne z Ciasto Z Gałką Muszkatołową jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Spaghetti alla Carbonara, Spaghetti alla Carbonara, oraz Spaghetti alla Carbonara dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Włożyć dużą patelnię wody, aby zagotować makaron.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
2
W innej dużej patelni, która będzie pasować do makaronu później, gotować kostki pancetta w oleju, aż chrupiące, ale nie chrupiące.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
3
Wlej białe wino lub wermut i pozwól mu się wypłukać, aby po kilku minutach pozostała niewielka ilość słonego syropu winnego. Zdejmij patelnię z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 (14-uncjowe Pudełko) Zapakowana Mieszanka Risotto1 (14-uncjowe Pudełko) Zapakowana Mieszanka Risotto
WermutWermut
1,5 Funta Rabarbaru Pokrojonego W Duże Kawałki1,5 Funta Rabarbaru Pokrojonego W Duże Kawałki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
4
W misce ubić jajka, parmezan, śmietanę i pieprz. Gotować makaron zgodnie z instrukcją pakietu, ale ponieważ chcesz zachować al dente rozpocząć sprawdzanie go 2 minuty przed końcem zalecanego czasu gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Pomidorowy Hunt's®Sos Pomidorowy Hunt's®
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Kiedy makaron jest gotowy, wyjąć około 1/2 szklanki wody makaronu przed odsączeniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
6
Patelnię z kostkami boczku wyłożyć z powrotem na ciepło i dodać odsączony makaron, dobrze wymieszać z syropowatą pancettą. Ponownie zdjąć patelnię z ognia i dodać mieszaninę jajek i sera, szybko rzucając wszystko do wymieszania. Cienkie z wodą z makaronu, w razie potrzeby. Zmielić na trochę więcej pieprzu i zetrzeć na gałce muszkatołowej, aby służyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
1 średnia żółta Cebula, Z Grubsza Pokrojona Na Równe Kawałki1 średnia żółta Cebula, Z Grubsza Pokrojona Na Równe Kawałki
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
TrudnośćNormalny
Gotowe W20 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia22
Magazyn