Spaghetti alla Carbonara
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj Spaghetti alla Carbonaran. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.49 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 26g białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 654 kalorie. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. 4 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, oliwę z oliwek, spaghetti i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby wykorzystać gałkę muszkatołową, można śledzić to danie główne z Ciasto Z Gałką Muszkatołową jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Spaghetti alla Carbonara, Spaghetti alla Carbonara, oraz Spaghetti alla Carbonara dla podobnych receptur.
Instrukcje
Włożyć dużą patelnię wody, aby zagotować makaron.
W innej dużej patelni, która będzie pasować do makaronu później, gotować kostki pancetta w oleju, aż chrupiące, ale nie chrupiące.
Wlej białe wino lub wermut i pozwól mu się wypłukać, aby po kilku minutach pozostała niewielka ilość słonego syropu winnego. Zdejmij patelnię z ognia.
W misce ubić jajka, parmezan, śmietanę i pieprz. Gotować makaron zgodnie z instrukcją pakietu, ale ponieważ chcesz zachować al dente rozpocząć sprawdzanie go 2 minuty przed końcem zalecanego czasu gotowania.
Kiedy makaron jest gotowy, wyjąć około 1/2 szklanki wody makaronu przed odsączeniem.
Patelnię z kostkami boczku wyłożyć z powrotem na ciepło i dodać odsączony makaron, dobrze wymieszać z syropowatą pancettą. Ponownie zdjąć patelnię z ognia i dodać mieszaninę jajek i sera, szybko rzucając wszystko do wymieszania. Cienkie z wodą z makaronu, w razie potrzeby. Zmielić na trochę więcej pieprzu i zetrzeć na gałce muszkatołowej, aby służyć.