Spaghetti all ' Amatriciana
Spaghetti all ' Amatriciana może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 684 kalorie, 28g białka, oraz 31 g tłuszczu każdy. Na 2,65 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka parmezanu, przecier pomidorowy, spaghetti i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby użyć czerwonego octu winnego, można śledzić to danie główne z Ciasto Wiśniowo-Jagodowe jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Spaghetti i klopsiki All ' Amatriciana, spaghetti squash amatriciana, oraz Kolacja: Spaghetti all ' Amatriciana dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia na dużym ogniu.
W międzyczasie rozwiń pancettę.
Pokrój go na 1-calowe kawałki, a następnie pokrój każdy kawałek cienko w poprzek ziarna.
Rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni na umiarkowanie małym ogniu.
Dodać pancetta i gotować, aż renders niektóre z jego tłuszczu, o 5 protokół. Nie pozwól, aby chrupiące.
Dodać cebulę i gotować do miękkości, o 10 protokół. Podczas gotowania cebuli dodaj makaron do wrzącej wody.
Dodać płatki czerwonej papryki i pietruszki do mieszanki cebuli i krótko gotować, aby uwolnić ich zapach.
Dodać ocet i krótko dusić, aż odparuje, następnie dodać przecier pomidorowy i 1/4 szklanki wody z makaronu. Dusić krótko, aby zmiksować.
Gdy makaron jest po prostu nieśmiały al dente, odcedzić i zwrócić go do ciepłego garnka na umiarkowanym ogniu.
Dodać sos i krótko gotować tak makaron wchłania część sosu, następnie przenieść makaron do rozgrzanej misce i prysznic z pecorino.