Grillowana kałamarnica z sosem cytrynowo-kaparowym
Grillowana kałamarnica z sosem cytrynowo-kaparowym to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Jedna porcja zawiera 141 kalorii, 18g białka, oraz 4G tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.64 za porcję. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka extravirgin oliwy z oliwek, kapary, pieprz, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Grillowana Miecznik Z Sosem Cytrynowo-Kaparowym, Grillowane kotlety cielęce i Radicchio z sosem cytrynowo-kaparowym, oraz Sałatka Z Grillowanych Kalmarów Z Cytryną, Kaparami I Pietruszką dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz pierwsze 6 składników i 1 łyżeczkę oleju w robocie kuchennym i przetworz do uzyskania gładkiej konsystencji. Z włączonym procesorem powoli dodawać wodę przez zsyp żywności; proces aż do gładkości.
Przenieść mieszaninę do dużej miski.
Dodać paprykę i cebulę i odstawić na bok.
Połączyć pozostałe 1 łyżeczka oleju i kałamarnicy; wrzucić dobrze.
Na kalmary posypać solą i czarnym pieprzem.
Umieść kałamarnicę na stojaku do grillowania pokrytym sprayem do gotowania; grilluj 3 minuty lub do końca, obracając raz.
Kalmary pokroić w cienkie paski; dodać do mieszaniny oliwek, rzucając do herbu.