South Indian Adai
Przepis South Indian Adai może zaspokoić swoje indyjskie pragnienie w przybliżeniu 5 minut. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 413 kalorii, 17g białka, oraz 1g tłuszczu każdy. Na 1,87 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Jest dostarczany przez SippitySup. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz mielony imbir, chana dal, chilis i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj South Indian Adai, Południowoindyjskie Curry Warzywne, oraz Bakłażan Marynowany Z Indii Południowych dla podobnych receptur.
Instrukcje
Namoczyć dals i ryż na noc z czerwonymi Chilli. Rano zmiel go (grubo) z zielonymi Chilli, liśćmi curry i imbirem.
Dodaj odrobinę asafetidy i soli do smaku. W razie potrzeby dostosuj konsystencję z niewielką ilością wody.
Wlać dużą chochlę PEŁNĄ na środku dobrze naoliwionej Tavy, patelni lub innej nieprzywierającej patelni i rozprowadzić z tyłu chochli. Nie rozĹ 'adaÄ ‡ go cienko, powinien byÄ ‡ Ĺ' adny i gÄ™sty.
Skropić trochę oleju wokół krawędzi, a także trochę w środku.
Niech brązowieje około 2-3 minut, odwróć go i gotować o minutę więcej. Złożyć i podawać z wyborem ogórków lub chutney, lub po prostu stary dal.