Sour Orange BBQ ' d łosoś taco z czerwoną kapustą Slaw i wędzonym sosem Chile

Sour Orange BBQ ' d łosoś taco z czerwoną kapustą Slaw i wędzonym sosem Chile
Nigdy nie można mieć zbyt wiele meksykańskich przepisów, więc dać kwaśny pomarańczowy BBQ ' d łosoś taco z czerwoną kapustą Slaw i wędzonym sosem Chile spróbować. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis ma 2155 kalorii, 39g białka, oraz 109G tłuszczu na porcję. Na 7,63 zł za porcję, ten przepis okładki 57% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Najlepiej sprawdza się jako danie główne i odbywa się w ok. 3 godziny. Jest idealny do 4 Lipca. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka ancho chili w proszku, sok pomarańczowy, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć melasę, można śledzić to danie główne z Melasa Cookie Mix jako deser. Z łyżeczką wynik 76%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Spirala czerwona kapusta kalarepa Slaw z kolendry Vinaigrette, Południowo-Zachodni Czerwony Sos Chile, oraz Pasilla Chile + Kapusta Limonkowa Slaw.

Instrukcje

1
Rozgrzać grill do góry.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
2
Łososia posmarować olejem i doprawić solą i pieprzem do smaku. Grilluj skórkę łososia od strony dołu przez 3 do 4 minut lub do zwęglenia i uformowania skorupy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Suszonych Pomidorów Ze Słoika1 Szklanka Suszonych Pomidorów Ze Słoika
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
3
Posmaruj sosem BBQ, odwróć i kontynuuj grillowanie przez 2 do 3 minut dla średniej doneness.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mielone Zielone Chilli Z Puszki** (3 łyżeczki Zielonej SalsyMielone Zielone Chilli Z Puszki** (3 łyżeczki Zielonej Salsy
4
Wyjąć z grilla i posmarować większą ilością sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 (6 Uncji) Piersi Z Kurczaka, Z Kością Skrzydełkową, Ze Skórą6 (6 Uncji) Piersi Z Kurczaka, Z Kością Skrzydełkową, Ze Skórą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
5
Pozostaw 5 minut i Płatek widelcem.
6
Grilluj tortille przez 20 sekund na stronę. Podzielić łososia między tortille, top z czerwonej kapusty slaw i wędzonego sosu chile i liście kolendry; krotnie i jeść.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Kolendraświeża Kolendra
Kapusta CzerwonaKapusta Czerwona
4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
6 (6 Uncji) Piersi Z Kurczaka, Z Kością Skrzydełkową, Ze Skórą6 (6 Uncji) Piersi Z Kurczaka, Z Kością Skrzydełkową, Ze Skórą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
7
Umieścić sok pomarańczowy, octy i cukier w średnim niereaktywnym rondlu i gotować, aż zmniejszy się do około 1 szklanki i zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki 100% Owoców Jagodowych Do Smarowania1/2 Szklanki 100% Owoców Jagodowych Do Smarowania
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
8
Zdjąć z ognia i wymieszać ze skórką. Odstawić.
9
Rozgrzać olej w dużym rondlu na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
10
Dodać cebulę, czosnek i habanero i gotować do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Habanero ChiliHabanero Chili
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
11
Dodać pozostałe składniki i gotować, aż pomidory są miękkie i sos zgęstnieje, o 40 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
6 (6 Uncji) Piersi Z Kurczaka, Z Kością Skrzydełkową, Ze Skórą6 (6 Uncji) Piersi Z Kurczaka, Z Kością Skrzydełkową, Ze Skórą
12
Przenieść mieszaninę do robota kuchennego i proces do gładkiej. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Suszonych Pomidorów Ze Słoika1 Szklanka Suszonych Pomidorów Ze Słoika
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)(takie Jak Marie Biscuits)
13
Przelać sos do średniego rondla i ubić w zredukowanej mieszance pomarańczy / octu i gotować przez 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
Drobna Sól Do Brzegów SzklanekDrobna Sól Do Brzegów Szklanek
6 (6 Uncji) Piersi Z Kurczaka, Z Kością Skrzydełkową, Ze Skórą6 (6 Uncji) Piersi Z Kurczaka, Z Kością Skrzydełkową, Ze Skórą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
14
Ochłoń.
15
Wszystkie składniki ubić w małej misce i doprawić solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Suszonych Pomidorów Ze Słoika1 Szklanka Suszonych Pomidorów Ze Słoika
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
16
Połącz wszystkie składniki, z wyjątkiem kapusty, w blenderze i zmiksuj na gładką masę. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Suszonych Pomidorów Ze Słoika1 Szklanka Suszonych Pomidorów Ze Słoika
Na 1 AnanasaNa 1 Ananasa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
17
Umieścić kapustę w dużej misce i wrzucić z vinaigrette. Doprawić solą i pieprzem i odstawić na 30 minut do lodówki przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Suszonych Pomidorów Ze Słoika1 Szklanka Suszonych Pomidorów Ze Słoika
VinaigretteVinaigrette
Na 1 AnanasaNa 1 Ananasa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia

Składniki

3(zima)sos pomidorowy Hunt's® – bez dodatku solisos pomidorowy Hunt's® – bez dodatku soli1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiChorizo meksykańskie (ok. 2 linki)Chorizo meksykańskie (ok. 2 linki)3(zima)Chorizo meksykańskie (ok. 2 linki)Chorizo meksykańskie (ok. 2 linki)2chipotle chiles w puszkach, pureechipotle chiles w puszkach, puree2(zima)chipotle pureechipotle puree1zostawićKolendraKolendra2(zima)posiekane liście kolendryposiekane liście kolendry2(zima)(Wielka Brytania używa porzeczek)(Wielka Brytania używa porzeczek)2(zima)Musztarda DijonMusztarda Dijon596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiświeże liście bazyliiświeże liście bazylii1Głowaczosnek grubo posiekanyczosnek grubo posiekany2goździkiczosnek grubo posiekanyczosnek grubo posiekany7106 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkibarwnik spożywczy Red Velvet (taki jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) lub według uznaniabarwnik spożywczy Red Velvet (taki jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) lub według uznania1habanero chile, grubo posiekanehabanero chile, grubo posiekane1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami2(zima)1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiPłatki Crispix, rozdrobnionePłatki Crispix, rozdrobnione596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiświeżo wyciśnięty sok z limonkiświeżo wyciśnięty sok z limonki1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)świeży sok z limonkiświeży sok z limonki2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkigotowy majonezgotowy majonez596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki3/4 łyżeczki melasy3/4 łyżeczki melasy4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyOliwa z oliwekOliwa z oliwek1DużeCebula hiszpańska, grubo posiekanaCebula hiszpańska, grubo posiekana1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiświeżo wyciśnięty sok pomarańczowyświeżo wyciśnięty sok pomarańczowy4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiświeży sok pomarańczowyświeży sok pomarańczowy1pomarańcza, skórka Startapomarańcza, skórka Starta7106 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkipomidory śliwkowe z puszki i soki, posiekanepomidory śliwkowe z puszki i soki, posiekane1głowykapusta czerwona, drobno rozdrobnionakapusta czerwona, drobno rozdrobniona1smallsczerwona cebula, grubo posiekanaczerwona cebula, grubo posiekana2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa567Orzechy dowolne (posiekane)filety z łososiafilety z łososia4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól i pieprzSól i pieprz4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól i świeżo zmielony pieprzSól i świeżo zmielony pieprz86-calowe(6-calowa mąka) tortille, cięte na wymiar(6-calowa mąka) tortille, cięte na wymiar2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiocet winny białyocet winny biały1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)Sos WorcestershireSos Worcestershire

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować Trentadue La Storia Chardonnay. Recenzenci bardzo to lubią z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 20 dolarów za butelkę.
Trentadue La Storia Chardonnay
Trentadue La Storia Chardonnay
2014 Chardonnay, Wybrzeże Sonoma, jest typowe dla odmiany z aromatami jabłek, białych brzoskwiń i cytrusów. Z dłuższym czasem w szkle niuansowane aromaty gałki muszkatołowej, lekkie tosty i wanilia przychodzą bawić się wraz z sugestią ananasa i dojrzałych cytryn Meyer. Odczucie w ustach jest ostre i powściągliwe z wyraźną mineralnością i czystością owoców. Bogaty, elegancki i pięknie wyważony.
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs
Porcje4
Ocena Zdrowia52
Magazyn