Souffléd Curry Crab Casserole

Souffléd Curry Crab Casserole
Souffléd Curry Crab Casserole może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 208 kalorii, 20g białka, oraz 11g tłuszczu. Ten pescatariański przepis służy 8 i kosztuje 1,79 zł za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz mleko, jajka, mięso krabowe z płetwy grzbietowej i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 49%. Podobne przepisy to Curry Krabowe Ciasta, Curry Crab Quiche, oraz Curry Crab Pizza.

Instrukcje

1
Nasmarować 3-quart danie zapiekanki, 2 1/2 do 3 cale głębokości, z 2 łyżeczki masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Danie ZapiekaneDanie Zapiekane
2
Posypać 1/4 szklanki parmezanu do naczynia lekko płaszcz dno i boki, i odstawić danie na bok. Białka oddzielić od żółtek, odstawić do miksera i odstawić tylko 4 z 6 żółtek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże TruskawkiOpcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże Truskawki
Odmiany GrzybówOdmiany Grzybów
Sos Pomidorowy Hunt's®Sos Pomidorowy Hunt's®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
3
Roztopić pozostałe masło w dużej patelni nonstick na średnim ogniu i dodać grzyby i następne 5 składników. Gotować 4 minuty, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
4
Mąkę posypać mieszanką warzywną i gotować, mieszając, 1 minutę. Powoli dodawać mleko i doprowadzić do wrzenia, stale mieszając, aż mieszanina zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Olej Roślinny Do Posmarowania I Głębokiego SmażeniaOlej Roślinny Do Posmarowania I Głębokiego Smażenia
5
Zdjąć z ognia; 4 żółtka ubić do sosu, pojedynczo, aż do wymieszania. Wymieszać z krabem i szczypiorkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Odmiany GrzybówOdmiany Grzybów
CrabmeatCrabmeat
Pokrojone Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiPokrojone Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
6
Białka ubić w misce miksera na dużej prędkości, aż będą sztywne i kędzierzawe, ale nie suche. Wymieszać jedną czwartą białek w mieszaninie kraba, aby poluzować; złożyć pozostałe białka, aż do połączenia (należy uważać, aby nie spuścić objętości).
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże TruskawkiOpcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże Truskawki
KrabKrab
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
7
Przenieść mieszaninę do przygotowanego naczynia; posypać wierzch pozostałym 1/4 szklanki parmezanu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Pomidorowy Hunt's®Sos Pomidorowy Hunt's®
8
Piec w 400 przez 30 minut, lub aż nadmuchane i złoty i nóż włożony do środka wychodzi czysty.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
9
Posypać natką pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
10
Podawać natychmiast.
11
Podstawy zapiekanek: Naczynia szklane i ceramiczne (ceramiczne) najlepiej nadają się do gotowania zapiekanek, ponieważ szybko i równomiernie się nagrzewają. Jeśli zastąpisz metalową patelnię do pieczenia, zapiekanka zwykle gotuje się wolniej,więc może być konieczne zwiększenie temperatury piekarnika o 25, aby zrekompensować.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
12
Zawsze zacznij od najświeższych dostępnych owoców morza i osusz go. Jeśli używasz pojedynczych steków lub filetów, wybierz kawałki o grubości co najmniej 1 cala. Jeśli pojedynczy filet z dużej ryby zwęża się do cienkiego końca, złóż cienki koniec Pod, aby filet był równomiernie gotowany.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia, Nieobrana I PosiekanaCukinia, Nieobrana I Posiekana
Podwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru TłuszczuPodwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru Tłuszczu
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
13
Jeśli filet w zapiekance jest gruby, pozostaw go w temperaturze pokojowej podczas przygotowywania pozostałych składników do Dania. Będzie gotować szybciej.
14
Grube filety lub steki, zwłaszcza jeśli są pokryte sosem lub polewą, mogą trwać od 12 do 15 minut czasu pieczenia na cal. Aby sprawdzić doness, wyciąć filet w najgrubszej części, aby zobaczyć, czy nie jest nieprzezroczysty wewnątrz i ciągnie się od siebie z niewielkim oporem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Podwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru TłuszczuPodwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru Tłuszczu
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
15
Przepisy na zapiekanki wzywające do całkowicie lub częściowo ugotowanych owoców morza lub ryb potrzebują tylko tyle czasu w piekarniku, aby się rozgrzać, więc przydatny jest termometr do natychmiastowego odczytu. Jeśli środek zapiekanki ma wartość 160, to koniec.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia, Nieobrana I PosiekanaCukinia, Nieobrana I Posiekana
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
16
Jeśli robisz zapiekankę z gotowanymi owocami morza, które są dodawane do sosu, podgrzej sos osobno, wymieszaj zimną, gotowaną rybę, a następnie złóż danie. Przyspieszy to czas w piekarniku i zapobiegnie rozpadowi ryb.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia, Nieobrana I PosiekanaCukinia, Nieobrana I Posiekana
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
17
Nie gotować ryby, dopóki nie płatki łatwo-- w tym momencie, ryby zrezygnował wszystkie swoje soki, czyniąc go suchym i pozostawiając dużo wody w naczyniu. Jeśli tak się stanie, łyżka soków z powrotem nad rybą podczas podawania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
18
Pamiętaj, że zapiekanka będzie nadal gotować po wyciągnięciu z piekarnika, więc lepiej wyjąć ją wcześniej niż później.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone

Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling

Skorupiaki działają bardzo dobrze z Chardonnay, Muscadet i Riesling. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Foley Johnson Carneros Chardonnay z 4.6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 23 dolarów za butelkę.
Foley Johnson Carneros Chardonnay
Foley Johnson Carneros Chardonnay
Aromaty są skoncentrowane i złożone w naszym Carneros Chardonnay 2016. Nuty grillowanej brzoskwini, gruszki, maślanego rogalika i wanilii stanowią scenę dla bogatego i treściwego Chardonnay. Aromaty rozszerzają się na podniebieniu dzięki przepysznym smakom gruszki, chrupiącego jabłka, wiciokrzewu, prażonego kokosa i wafla waniliowego. Równowaga i struktura tego wina w połączeniu z jego jasną kwasowością sprawia, że jest to wino godne wieku, którym można się cieszyć przez kilka lat. Ciesz się tym pięknem z soczystym pieczonym kurczakiem i risotto z dzikimi grzybami.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia18
Magazyn