Sosaty z suszonych moreli i jagnięciny

Sosaty z suszonych moreli i jagnięciny
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu afrykańskich przepisów, więc spróbuj suszonych moreli i sosów jagnięcych. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 141 kalorii. Na 1,53 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Mieszanka wody, napięty dżem morelowy, pieprz i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Przynosi je Wam Jedzenie i wino. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 51%. Tamaryndowca-szkliwione szaszłyki jagnięce z przysmakiem suszonych moreli, Sosaty (Kebaby Południowoafrykańskie), oraz Pikantny Dżem Z Suszonych Moreli są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
W średnim rondlu połącz dżem, ocet, wodę, curry, czosnek, sól, kolendrę, imbir, goździki, ziele angielskie, liść laurowy, kminek i pieprz. Doprowadzić do wrzenia, a następnie gotować na małym ogniu przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
10 Mięsistych Golonek Cielęcych O Grubości 2-3 Cali10 Mięsistych Golonek Cielęcych O Grubości 2-3 Cali
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
DżemDżem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2
Niech marynata ostygnie całkowicie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala
3
Jagnięcinę umieścić w dużym szklanym naczyniu do pieczenia, dodać marynatę i wrzucić do płaszcza równomiernie. Przykryć i przechowywać w lodówce przez 2 godziny, rzucając mięso 2 lub 3 razy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Czerwona Papryka, Pokrojona Na Trzy CzęściCzerwona Papryka, Pokrojona Na Trzy Części
4
W małej żaroodpornej misce przykryj morele wrzącą wodą i pozostaw na 1 godzinę; odcedzić przed użyciem. Zanurz osiem 8-calowych bambusowych szaszłyków w wodzie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Kwarty śmietanki Kremówki, Ubitej, Do Podania1/2 Kwarty śmietanki Kremówki, Ubitej, Do Podania
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Nawlecz kostki jagnięce i morele na szaszłyki, używając 3 moreli na szaszłyk. Odstawić szaszłyki do marynaty na maksymalnie 2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gulasz Jagnięcy MięsoGulasz Jagnięcy Mięso
1/2 Kwarty śmietanki Kremówki, Ubitej, Do Podania1/2 Kwarty śmietanki Kremówki, Ubitej, Do Podania
1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
6
Zapal grill lub rozgrzej brojlery. Grilluj lub piecz szaszłyki przez 12 do 15 minut, fastrygując i obracając od czasu do czasu, aż jagnięcina będzie nadal lekko różowa w środku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
7
Serwuj natychmiast.

Polecane wino: Pinotage, Chenin Blanc, Riesling

African świetnie współpracuje z Pinotage, Chenin Blanc i Riesling. Najlepsze wino do potraw afrykańskich będzie zależeć od dania, ale owocowe, aromatyczne białe wino jest bezpiecznym wyborem dla pikantnych potraw, podczas gdy pinotage byłby tradycyjnym meczem dla kuchni południowoafrykańskiej. Możesz spróbować Graham Beck Game Reserve Pinotage. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 4.1 z 5 gwiazdek i ceną około 19 dolarów za butelkę.
Graham Beck Game Reserve Pinotage
Graham Beck Game Reserve Pinotage
Odmiana' proudly South African ' o aromacie dojrzałej wiśni, truskawek i śliwek z dojrzałymi owocami czerwonych jagód i przyprawami na podniebieniu. To w pełni ustrukturyzowane i dobrze wyważone wino wyróżnia się soczystym, ale eleganckim odczuciem w ustach i jedwabiście miękkimi taninami. Ciesz się z wolno gotowanymi zapiekankami, filetami, makaronami, solidnymi serami lub dobrym starodawnym grillem.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia13
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn