Sosaty z suszonych moreli i jagnięciny

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu afrykańskich przepisów, więc spróbuj suszonych moreli i sosów jagnięcych. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 141 kalorii. Na 1,53 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Mieszanka wody, napięty dżem morelowy, pieprz i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Przynosi je Wam Jedzenie i wino. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 51%. Tamaryndowca-szkliwione szaszłyki jagnięce z przysmakiem suszonych moreli, Sosaty (Kebaby Południowoafrykańskie), oraz Pikantny Dżem Z Suszonych Moreli są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W średnim rondlu połącz dżem, ocet, wodę, curry, czosnek, sól, kolendrę, imbir, goździki, ziele angielskie, liść laurowy, kminek i pieprz. Doprowadzić do wrzenia, a następnie gotować na małym ogniu przez 5 minut.
Niech marynata ostygnie całkowicie.
Jagnięcinę umieścić w dużym szklanym naczyniu do pieczenia, dodać marynatę i wrzucić do płaszcza równomiernie. Przykryć i przechowywać w lodówce przez 2 godziny, rzucając mięso 2 lub 3 razy.
W małej żaroodpornej misce przykryj morele wrzącą wodą i pozostaw na 1 godzinę; odcedzić przed użyciem. Zanurz osiem 8-calowych bambusowych szaszłyków w wodzie.
Nawlecz kostki jagnięce i morele na szaszłyki, używając 3 moreli na szaszłyk. Odstawić szaszłyki do marynaty na maksymalnie 2 godziny.
Zapal grill lub rozgrzej brojlery. Grilluj lub piecz szaszłyki przez 12 do 15 minut, fastrygując i obracając od czasu do czasu, aż jagnięcina będzie nadal lekko różowa w środku.
Polecane wino: Pinotage, Chenin Blanc, Riesling
African świetnie współpracuje z Pinotage, Chenin Blanc i Riesling. Najlepsze wino do potraw afrykańskich będzie zależeć od dania, ale owocowe, aromatyczne białe wino jest bezpiecznym wyborem dla pikantnych potraw, podczas gdy pinotage byłby tradycyjnym meczem dla kuchni południowoafrykańskiej. Możesz spróbować Graham Beck Game Reserve Pinotage. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 4.1 z 5 gwiazdek i ceną około 19 dolarów za butelkę.
![Graham Beck Game Reserve Pinotage]()
Graham Beck Game Reserve Pinotage
Odmiana' proudly South African ' o aromacie dojrzałej wiśni, truskawek i śliwek z dojrzałymi owocami czerwonych jagód i przyprawami na podniebieniu. To w pełni ustrukturyzowane i dobrze wyważone wino wyróżnia się soczystym, ale eleganckim odczuciem w ustach i jedwabiście miękkimi taninami. Ciesz się z wolno gotowanymi zapiekankami, filetami, makaronami, solidnymi serami lub dobrym starodawnym grillem.