Sos żurawinowy z przyprawionymi pestkami dyni
Sos żurawinowy z przyprawionymi pestkami dyni może być tylko przystawką, której szukasz. Na 1,26 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i wegański przepis ma 434 kalorie, 3G białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 5. Jest idealny do Święto Dziękczynienia. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz sól i pieprz, paprykę, mielony kminek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Przyprawy Z Pestek Dyni, Przyprawy Z Pestek Dyni, oraz Pumpkin Pie Spiced Pestki Dyni dla podobnych receptur.
Instrukcje
W rondlu zagotuj żurawinę, cukier i wodę, mieszając, aby rozpuścić cukier. Gotować na dużym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż żurawina pop, o 10 protokół.
Ostudzić do ogrzania i wymieszać z cynamonem.
Na dużej blasze do pieczenia, wrzucić nasiona dyni z olejem. W małej misce, wymieszać paprykę i kminek; wrzucić z pestkami dyni.
Nasiona rozłożyć w równomiernej warstwie i posypać solą i pieprzem.
Piec około 8 minut, aż lekko rumiane.
Niech ostygnie całkowicie. Tuż przed podaniem wymieszaj pestki dyni z sosem żurawinowym i podawaj.