Sos żurawinowy z Cassis i suszonymi wiśniami
Sos żurawinowy z Cassis i suszonymi wiśniami to bezglutenowe i wegańskie przystawka. Ten przepis służy 12 i kosztuje 32 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 87 kalorii, 0g białka, oraz 1g tłuszczu. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka crème de cassis, szalotki, żurawiny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Święto Dziękczynienia będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 18 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 9%. Ta partytura jest do poprawy. Podobne przepisy to Sos żurawinowy z suszonymi wiśniami i Cassis, Sos Żurawinowy Z Suszonymi Wiśniami, oraz Sos Żurawinowy Z Suszonymi Wiśniami.
Instrukcje
Podgrzać średni rondel na średnim ogniu.
Dodać olej; zawirować do herbu.
Dodaj szalotki; smażyć przez 4 minuty lub do miękkości, mieszając od czasu do czasu. Zwiększ ciepło do średniej-wysokiej.
Dodać wiśnie, crme de cassis, cukier i żurawinę; doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu przez 8 minut lub aż żurawina zacznie pękać, mieszając od czasu do czasu.
Zdjąć z ognia; wymieszać ze skórką. Schłodzić do temperatury pokojowej.