Sos Żurawinowy Mrożony

Sos Żurawinowy Mrożony
Mrożony sos żurawinowy może być dobrym przepisem na rozszerzenie kolekcji przystawek. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 0g białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 230 kalorii. Na 54 grosze za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Udaj się do sklepu i odbierz żurawinę, wodę, sok z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest idealny do Święto Dziękczynienia. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Podobne przepisy to Herbata Mrożona Żurawinowo-Miętowa, Żurawina Ananas Mrożona Herbata, oraz Mrożona Herbata Żurawinowo-Miętowa.

Instrukcje

1
Połącz wodę z żurawiną w dużym rondlu. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu; gotować 8 do 10 minut lub aż Skórki pop.
Składniki, których będziesz potrzebować
(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
1 Puszka (11,3 Uncji) Nektaru Brzoskwiniowego1 Puszka (11,3 Uncji) Nektaru Brzoskwiniowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
2
Zdjąć z ognia. Żurawiny przetwarzać, partiami, w robocie kuchennym, aż grubo puree. Wciśnij puree z żurawiny przez sitko z siatki drucianej do miski, odrzucając ciała stałe.
Składniki, których będziesz potrzebować
(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
3
Do puree żurawinowego dodać cukier i pozostałe 4 składniki, mieszając, aż cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puree Z żurawinyPuree Z żurawiny
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
4
Podziel sos żurawinowy równomiernie pomiędzy 6 (6-uncji) kubki budyniu lub ramekins. Przykryć i zamrozić do twardości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Starta Skórka Pomarańczowa (opcjonalnie)Dodatkowa Starta Skórka Pomarańczowa (opcjonalnie)
3 3/4 łyżki Mąki Pszennej3 3/4 łyżki Mąki Pszennej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
5
Wyjąć z zamrażarki 10 do 15 minut przed podaniem.
6
Spritzer żurawinowy: na świąteczny napój rozmrozić niewykorzystane porcje mrożonego sosu żurawinowego i wymieszać z Ginger ale lub seltzer.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Brzoskwinia Lub Nektarynka Pokrojona W Plasterki1 średnia Brzoskwinia Lub Nektarynka Pokrojona W Plasterki
Puszka Mrożonego Koncentratu Lemoniady, Rozmrożona Plus 3/4 Szklanki Rozmrożonego Koncentratu LemoniadyPuszka Mrożonego Koncentratu Lemoniady, Rozmrożona Plus 3/4 Szklanki Rozmrożonego Koncentratu Lemoniady
(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)
Woda GazowanaWoda Gazowana
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia1
Magazyn