Sos żurawinowy Hazel
Sos żurawinowy Hazel jest bezglutenowe i wegańskie przystawka. Ten przepis sprawia, że 7 porcji z 304 kalorie, 1G białka, oraz 0g tłuszczu każdy. Na 97 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Święto Dziękczynienia. Jeśli masz jabłecznik, żurawinę, mieloną gałkę muszkatołową i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik nie jest taki super. Podobne przepisy to Klopsiki Hazel, Czekoladowa Krówka Hazel, oraz Makaroniki Kokosowo-Orzechowe.
Instrukcje
W rondlu wymieszaj cydr jabłkowy, cukier biały, cukier brązowy, ziele angielskie, goździki, gałkę muszkatołową i żurawinę. Doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i gotować na wolnym ogniu przez około 15 minut, aż większość żurawiny pęknie. Kontynuuj gotowanie, aż konsystencja będzie gęsta.
Kadzi do sterylnych słoików w granicach 1/2 cala od obręczy, uszczelnić pokrywkami i pierścieniami. Proces w gotującej się kąpieli wodnej przez 10 do 15 minut, aby uszczelnić, lub po prostu przenieść do pojemników, schłodzić i schłodzić. To potrwa co najmniej tydzień, jeśli może uniknąć pożarcie!