Sos żurawinowy babci Ermy
Grandman Erma ' s Spirited Cranberry Sauce może być tylko przystawką, której szukasz. Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 5 i kosztuje 1,63 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 0g białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 421 kalorii. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jest idealny do Święto Dziękczynienia. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Mieszanka żurawiny, likieru pomarańczowego, cukru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Z łyżeczką wynik 12%, to danie nie jest takie super. Podobne przepisy to Lepszy niż sos żurawinowy z jeżyn babci, Max & Erma ' s Chicken Tortilla Soup-oryginalny Klon Sue, oraz Spirited Fruit.
Instrukcje
Wymieszać razem cukier, port i 3/4 szklanki wody w ciężkich 3-qt. rondel do wymieszania.
Dodać żurawinę; doprowadzić do wrzenia i gotować na średnim ogniu, często mieszając, 8 do 10 minut lub aż Skórki żurawiny zaczną się dzielić.
Wyjąć z ognia i ostudzić 15 minut.
Mieszanka żurawiny pulsacyjnej w robocie kuchennym 3 do 4 razy lub do momentu prawie puree żurawiny; wymieszać z likierem pomarańczowym. Przykryć i schłodzić 8 godzin przed podaniem. Przechowywać w lodówce w szczelnym pojemniku do 2 tygodni.
Podawać schłodzone lub w temperaturze pokojowej.
Uwaga: do celów testowych użyliśmy Grand Marnier do likieru pomarańczowego.
Polędwiczki z indyka z sosem żurawinowym: Rozgrzej piekarnik do 40
Posypać 1 1/2 lb. polędwiczki z indyka z 1 łyżeczką. każda sól i świeżo zmielony pieprz.
Umieść polędwiczki na lekko nasmarowanej patelni o wymiarach 15 x 10 cali.
Piec 20-25 minut lub do momentu włożenia termometru do mięsa w najgrubszą porcję 17
Polędwiczki z sosem żurawinowym babci Ermy.
W razie potrzeby udekoruj świeżą szałwią lub rozmarynem i porzeczkami. Składniki na 4 porcje. Przygotowanie: 10 min.,