Sos Śmietankowy Gorgonzola
Sos śmietanowy Gorgonzola wymaga mniej więcej 40 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 328 kalorii, 9g białka, oraz 26g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje 87 centów za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 21 smakoszy i kucharzy. Dobrze sprawdza się jako sos. Udaj się do sklepu i podnieś ciężką śmietanę, parmezan, pietruszkę z płaskim liściem i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 29%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Szpinakowe Fettuccini z sosem śmietanowym Gorgonzola, Sos Śmietankowy Z Czosnkiem Pieczonym I Gorgonzolą, oraz Tortellini i kiełbasa w sosie śmietanowym Gorgonzola.
Instrukcje
Umieść ciężką patelnię na średnim ogniu.
Wlać śmietanę do patelni, doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu, i gotować śmietanę, aż zmniejszy się o połowę, o 8 protokół, mieszając od czasu do czasu. Doprawić solą, czarnym pieprzem i pieprzem cayenne.
Doprowadzić garnek osolonej wody do wrzenia.
Wlać suszone ravioli do wrzącej wody i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż makaron będzie miękki, 16 do 18 minut.
Odcedzić makaron, rezerwując szklankę wody makaronu.
Delikatnie złożyć gotowane ravioli w sosie śmietanowym i włączyć ciepło do niskiej.
Wymieszać z serem Gorgonzola, mieszając delikatnie do rozpuszczenia. Jeśli sos jest zbyt gęsty, rozetrzyj go odrobiną wody do gotowania makaronu.
Wymieszać 2 łyżki natki pietruszki i parmezanu.
Przełożyć do miski i posypać pokrojonym w kostkę jabłkiem, orzechami włoskimi i 1 łyżeczką natki pietruszki.