Sos Z Tymiankiem
Sos z tymiankiem może być tylko sos, którego szukasz. Na 1,13 zł za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 140 kalorii. Ten przepis służy 8. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi wam to moje przepisy. Mieszanka tymianku, mąki, bulionu z kurczaka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 11%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Warzywa Z Tymiankiem, Tarka Ziemniaczana Z Tymiankiem, oraz Tymianek-Infused Cardoon Gratin Recipe.
Instrukcje
Odcedzić kapiące naczynia do separatora tłuszczu lub dużej miarki.
Odstawić na 10 minut. Odtłuścić i wyrzucić tłuszcz z powierzchni.
Umieść pustą patelnię na 2 palnikach na średnim ogniu.
Dodaj wino i gotować przez 2 protokół, mieszając i skrobanie do rozpuszczenia wszelkie kawałki przyklejone do patelni.
Wyjąć z ognia i wlać do filiżanki z sokami z patelni. Roztopić masło na dużej patelni na średnim ogniu.
Posypać mąką i gotować, stale mieszając, aż złoty kolor, o 5 protokół. Wciąż mieszając, powoli dodaj bulion, a następnie zarezerwowane soki z patelni i gałązki tymianku. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień,i gotować na wolnym ogniu, aż zgęstnieje, o 10 protokół.
Wyjąć z ognia i wymieszać w 1 łyżeczce soli i 1/2 łyżeczki pieprzu.
Wyjąć i wyrzucić tymianek przed podaniem.