Sos Z Kremem Sezamowym

Sos Z Kremem Sezamowym
Sos sezamowy to bezglutenowe i wegetariańskie przepis z 3 porcjami. Jedna porcja zawiera 738 kalorii, 12g białka, oraz 51 g tłuszczu. Na 1,51 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz żółtka, cukier, śmietanę do bicia i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to SOS Budyniowy, SOS Budyniowy, oraz Waniliowy SOS Budyniowy.

Instrukcje

1
W dużej metalowej misce połącz żółtka i olej sezamowy; ubijaj na tyle, aby się zmiksować.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej SezamowyOlej Sezamowy
żółtko Jajażółtko Jaja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
W 10-do 12-calowej patelni na średnim ogniu, wymieszać i wstrząsnąć nasiona sezamu, aż blady złoty kolor, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziarna SezamuZiarna Sezamu
Gruby Czerwony CukierGruby Czerwony Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Wlać do blendera z cukrem i wirować, aż nasiona będą grubo zmielone. Wymieszać na patelnię, dodać śmietanę i mleko. Mieszaj na średnim ogniu, aż do oparzenia (pęcherzyki tworzą się na krawędzi patelni, ale mieszanina nie gotuje się), około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Do BiciaKrem Do Bicia
NasionaNasiona
CukierCukier
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
4
Miksturę śmietany ubić na miksturę żółtka, a następnie zeskrobać z powrotem na patelnię. Mieszaj na średnim ogniu za pomocą elastycznej (silikonowej lub żaroodpornej plastikowej) szpatułki, skrobając dno i boki patelni, aż krem będzie wystarczająco gruby, aby pokryć metalową łyżkę aksamitną warstwą, około 15 minut. Natychmiast wlać mieszaninę z powrotem do metalowej miski i zagnieżdżać w lodzie lub wodzie z lodem; mieszać często do ostygnięcia, około 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
żółtko Jajażółtko Jaja
BudyńBudyń
KremKrem
LódLód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
SzpatułkaSzpatułka
TrzepaczkaTrzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Wlać krem przez drobny sitko do innej miski, naciskając wilgoć z nasion; wyrzucić nasiona.
Składniki, których będziesz potrzebować
BudyńBudyń
NasionaNasiona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
6
Podawać krem lub przykryć i schłodzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
BudyńBudyń
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje3
Ocena Zdrowia7
Rodzaje PotrawSos
Magazyn