Sos Z Kremem Sezamowym
Sos sezamowy to bezglutenowe i wegetariańskie przepis z 3 porcjami. Jedna porcja zawiera 738 kalorii, 12g białka, oraz 51 g tłuszczu. Na 1,51 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz żółtka, cukier, śmietanę do bicia i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to SOS Budyniowy, SOS Budyniowy, oraz Waniliowy SOS Budyniowy.
Instrukcje
W dużej metalowej misce połącz żółtka i olej sezamowy; ubijaj na tyle, aby się zmiksować.
W 10-do 12-calowej patelni na średnim ogniu, wymieszać i wstrząsnąć nasiona sezamu, aż blady złoty kolor, o 3 protokół.
Wlać do blendera z cukrem i wirować, aż nasiona będą grubo zmielone. Wymieszać na patelnię, dodać śmietanę i mleko. Mieszaj na średnim ogniu, aż do oparzenia (pęcherzyki tworzą się na krawędzi patelni, ale mieszanina nie gotuje się), około 5 minut.
Miksturę śmietany ubić na miksturę żółtka, a następnie zeskrobać z powrotem na patelnię. Mieszaj na średnim ogniu za pomocą elastycznej (silikonowej lub żaroodpornej plastikowej) szpatułki, skrobając dno i boki patelni, aż krem będzie wystarczająco gruby, aby pokryć metalową łyżkę aksamitną warstwą, około 15 minut. Natychmiast wlać mieszaninę z powrotem do metalowej miski i zagnieżdżać w lodzie lub wodzie z lodem; mieszać często do ostygnięcia, około 15 minut.
Wlać krem przez drobny sitko do innej miski, naciskając wilgoć z nasion; wyrzucić nasiona.
Podawać krem lub przykryć i schłodzić.