Sos Z Indyka

Sos Z Indyka
Indyk Giblet Gravy może być tylko sos szukasz. Ten bezmleczny przepis służy 11 i kosztuje 96 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 385 kalorii, 55g białka, oraz 16G tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 4 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz skrobię ziemniaczaną, olej canolan, ziarna pieprzu i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest super. Spróbuj Marmolada-sos z indyka i podrobów, Klasyczny pieczony indyk z sosem Podrobowym, oraz Klasyczny pieczony sos z indyka i podrobów dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać olej w 6 1 / 2-quart stockpot na średnim ogniu, aż się połyska.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
2
Dodaj szyi i kręgosłupa i saute 5 do 6 minut lub aż zbrązowieje.
3
Dodać podroby, cebulę, marchew, seler i sól koszerną. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa zmiękną, 4 do 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rude Ziemniaki, Około 6 Uncji KażdyRude Ziemniaki, Około 6 Uncji Każdy
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone WinoCotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
4
Wlać wodę i dodać tymianek, rozmaryn, liść laurowy i czarny pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)
Mięsiste Golonki Cielęce O Grubości 2-3 CaliMięsiste Golonki Cielęce O Grubości 2-3 Cali
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
5
Przykryć i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Odkryć, zmniejszyć ogień do niskiej i gotować na wolnym ogniu przez 1 1/2 godziny lub aż czas zmniejsza się do 3 filiżanek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
6
Odcedzić wywar przez sitko z drobnej siatki i lekko ostudzić. Odrzuć wszystkie ciała stałe oprócz podrobów. Podroby posiekać i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
1
Umieść 2 filiżanki podrobu w 4-kwartowym sosie na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
2
1/2 szklanki chłodnego wywaru z mąką uniwersalną wymieszać w słoiku z ciasno dopasowaną pokrywką. Energicznie wstrząsać, aż skrobia się rozpuści i nie pozostaną żadne grudki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
Gruby Czerwony CukierGruby Czerwony Cukier
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
3
Stopniowo dodawać zawiesinę mąki do wywaru, stale ubijając. Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 3 do 4 minut lub aż lekko zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
4
Pozostałe 1/2 szklanki chłodnego wywaru połącz ze skrobią ziemniaczaną w pokrywanym słoiku i energicznie wstrząsaj, aż skrobia się rozpuści i nie pozostaną żadne grudki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia ZiemniaczanaSkrobia Ziemniaczana
Gruby Czerwony CukierGruby Czerwony Cukier
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
5
Wyłącz ogień, wyjmij sosjer z palnika i ubijaj, aż temperatura cieczy spadnie do 190 stopni F. wróć do niskiego ciepła i ubijaj w zawiesinie skrobi ziemniaczanej, rozmarynu, szałwii, tymianku, soli i pieprzu. Gotować na wolnym ogniu przez około 5 minut, aby ogrzać i zagęścić, a następnie doprawić dodatkową solą i pieprzem, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Skrobia ZiemniaczanaSkrobia Ziemniaczana
Mięsiste Golonki Cielęce O Grubości 2-3 CaliMięsiste Golonki Cielęce O Grubości 2-3 Cali
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
1/2 Gałązki Rozmarynu1/2 Gałązki Rozmarynu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
6
Dodać pokrojone podroby i wymieszać do połączenia. Ogrzać w termosie, aż będzie gotowy do podania.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 55 m.
Porcje11
Ocena Zdrowia41
Magazyn