Sos Z Ciecierzycy Indyjskiej (Chole)

Sos Z Ciecierzycy Indyjskiej (Chole)
Indyjski przyprawiony sos z ciecierzycy (Chole) może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 610 kalorii, 24g białka, oraz 22g tłuszczu. Ten przepis służy 2 i kosztuje $3.04 za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz pieprz, chili kaszmirskich, Tajskie chili i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć cynamon można śledzić to danie główne z Krówka Cynamonowa jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 12 godzin i 20 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Indyjska Przyprawa Ciecierzyca Flatbread, Indyjskie Okłady Z Ciecierzycy, oraz Indyjska Sałatka z ciecierzycy i orzeszków ziemnych dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść ciecierzycę w średniej misce i przykryj ciepłą wodą o 2 cale.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Niech moczyć przez 12 godzin.
3
Przełożyć namoczoną ciecierzycę i ich płyn do szybkowaru. Uszczelnić i podgrzać na średnim i niskim ogniu do niskiego ciśnienia. Gotować, aż ciecierzyca łatwo rozbić, o 25 minut po dojściu do ciśnienia. Zwolnić ciśnienie i odstawić do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
10 Ząbków Czosnku, Całych10 Ząbków Czosnku, Całych
4
Tymczasem podgrzej dużą patelnię żeliwną na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
5
Dodaj czarny kardamon, cynamon, liść laurowy, ziarna pieprzu, nasiona kminku, nasiona kolendry, nasiona kopru włoskiego i chili kaszmirowych. Gotować, mieszając, aż pachnące, o 5 protokół. Pozostawić do ostygnięcia, a następnie zmielić w młynku do kawy, aż do całkowitego sproszkowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Nasiona KolendryCałe Nasiona Kolendry
Bułka Tarta, Kilka GarściBułka Tarta, Kilka Garści
3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
Pęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I TymianekPęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I Tymianek
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
Dodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, OpcjonalnieDodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, Opcjonalnie
6
Rozgrzać olej w tej samej patelni na średnim ogniu, aż się połysk.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
7
Dodać cebulę i gotować, mieszając, aż przezroczyste, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
8
Dodaj pastę imbirowo-czosnkową i mieszaj, aż zniknie surowy zapach pasty, około 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta Czosnkowa ImbirowaPasta Czosnkowa Imbirowa
9
Dodać pomidory i gotować, mieszając, aż pomidory rozbić i olej oddziela, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Cienki-Cienki-
10
Dodaj suchy proszek mango i zielone chilli. Wymieszać do pachnącego, około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Split Grama Bengalskiego (chana Dal)2 łyżki Split Grama Bengalskiego (chana Dal)
AmchoorAmchoor
11
Dodaj sproszkowaną mieszankę przypraw i mieszaj, aż będzie pachnąca. Na tym etapie dodaj kilka łyżeczek wody na wypadek, gdyby przyprawy przyklejały się do dna patelni, ponieważ łatwo się palą. Gotować, często mieszając, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z InstrukcjąDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
12
Dodać gotowaną ciecierzycę z wodą, w której były gotowane, wymieszać i gotować na wolnym ogniu przez 10 minut, aby ciecierzyca wchłonęła przyprawy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
13
Udekoruj liśćmi kolendry, krążkami cebuli i podawaj z rotis, bhaturas (pieczywem smażonym w głębokim tłuszczu) lub ryżem.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Groszek Goya®Groszek Goya®

Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose

Indian działa bardzo dobrze z Gruener Veltliner, Riesling i musujące różowe. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Getrank Gruner Veltliner (1 litr). Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 15 dolarów.
Getrank Gruner Veltliner (1 Litr)
Getrank Gruner Veltliner (1 Litr)
Genialna świeżość uzupełnia ostre, wytrawne smaki grejpfruta, jabłka i białego pieprzu w tym wyjątkowym austriackim Gruner. Idealne wino na plażowe dni, piknikowe dni i na co dzień.
TrudnośćEkspert
Gotowe W12 hrs, 20 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia100
Magazyn