Sos spaghetti z indykiem
Sos Spaghetti z Indyka może być właśnie tym sosem, którego szukasz. Ten przepis jest dla 15 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 18 g białka , 4 g tłuszczu i łącznie 309 kalorii . Za 93 centy za porcję ten przepis pokrywa 17% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis podoba się 8 smakoszom i kucharzom. Udaj się do sklepu i kup oregano, czosnek w proszku, przecier pomidorowy i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Od przygotowania do podania na talerzu ten przepis zajmuje około 1 godziny i 5 minut . To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezmleczną . Jest dostarczany przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Sponacular wynoszącą 78% , co jest solidne. Podobne przepisy to Best Spaghetti Sauce Ever , Garden Fresh Tomato Sauce & Spaghetti i Spaghetti With Bolognese Sauce .
Instrukcje
Rozdrobnij kiełbasę i indyka na dużej, nieprzywierającej patelni wysmarowanej sprayem do smażenia.
Dodaj pieczarki, zieloną paprykę i cebulę. Gotuj i mieszaj na średnim ogniu, aż mięso nie będzie już różowe; odcedź. Wymieszaj z puree, pomidorami, koncentratem pomidorowym, liśćmi laurowymi i przyprawami. Doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień; gotuj na wolnym ogniu bez przykrycia przez 30 minut.
Podawać z spaghetti w pożądanej ilości. Pozostały sos ostudzić; przełożyć do pojemników do zamrażania. Zamrozić na okres do 3 miesięcy.
Aby użyć mrożonego sosu: Rozmrażaj w lodówce przez noc.
Umieścić w rondlu i podgrzać.