Sos spaghetti wegetariański
Sos spaghetti wegetariański to sos bezmleczny . Ten przepis daje 9 porcji po 227 kalorii , 12 g białka i 4 g tłuszczu każda. Za 79 centów za porcję ten przepis pokrywa 14% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i sycący. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 45 minut . Ten przepis z Taste of Home wymaga grzybów, oleju canolan, wegetariańskich okruchów mięsa i makaronu. Z wynikiem spoonacular 53% , to danie jest całkiem dobre.Kurczak i wegetariańskie tamales z sosem red mole , bezglutenowe wegetariańskie sajgonki z tajskim sosem orzechowym i naleśniki z grzybami z sosem wegetariańskim są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W dużym rondlu wysmarowanym sprayem do smażenia smaż cebulę i czosnek na oliwie przez 2 minuty.
Dodaj grzyby i gotuj jeszcze 3–4 minuty, aż warzywa będą miękkie.
Dodaj pomidory, koncentrat pomidorowy, szczypiorek, przyprawę włoską, sól i płatki czerwonej papryki. Doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień; gotuj na wolnym ogniu bez przykrycia przez 15 minut. Dodaj wegetariańskie okruchy mięsa; gotuj przez 3-5 minut lub do momentu podgrzania.
Jeśli wolisz, podawaj z makaronem.