SOS Romesco
Przepis sos Romesco jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest ogromnym bezmleczne i wegetariańskie opcja dla miłośników europejskiej żywności. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 80 kalorii. Na 70 centów za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Jeśli masz ścinane migdały, oliwę z oliwek, chleb i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Dobrze sprawdza się jako sos. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Grillowana zielona cebula i szparagi z Romesco (Calçots y Esparragos con Romesco), SOS Romesco-Hiszpański sos z czerwonej papryki i orzechów laskowych (lub migdałów) - Wegetariański, wegański i bezglutenowy, oraz SOS Romesco dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć paprykę i bulion w dużym rondlu; doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować 15 minut lub do bardzo przetargu.
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodać chleb; gotować 2 minuty lub aż lekko rumiane, często mieszając.
Dodać migdały; gotować 1 minutę lub aż orzechy są lekko rumiane, stale mieszając.
Umieść mieszankę papryki, mieszankę orzechów, ocet i pomidory w blenderze; proces do uzyskania gładkiej konsystencji.
Wlać puree mieszaniny na patelnię; gotować 3 minuty lub do dokładnie ogrzane.
Uwaga: Przechowywać w lodówce do 1 tygodnia lub w zamrażarce do 1 miesiąca.