Sos pomidorowy i czerwona cebula
Jeśli masz około 1 godziny i 15 minut do spędzenia w kuchni, sos pomidorowy i czerwona cebula może być znakomitym przepisem bezglutenowym, bezmlecznym, lakto ovo wegetariańskim i wegańskim do wypróbowania. Ten przepis służy 12 osobom. Jedna porcja tego dania zawiera około 0 g białka, 0 g tłuszczu i łącznie 13 kalorii. Za 39 centów za porcję ten przepis pokrywa 2% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Allrecipes ma 3 fanów. Udaj się do sklepu i kup cebulę, cukier, czosnek i kilka innych rzeczy, aby zrobić je dzisiaj. Świetnie sprawdza się jako niedroga przystawka. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 25%. Ten wynik nie jest aż tak imponujący. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także: Sałatka z czerwonej cebuli i pomidorów, Placek z pomidorami i czerwoną cebulą oraz Sałatka z pomidorów i czerwonej cebuli.
Instrukcje
W rondlu ustawionym na średnio-małym ogniu wymieszaj pomidorki koktajlowe, czerwoną cebulę, ocet balsamiczny, papryczkę chili, czosnek, przyprawę włoską, cukier, sól i pieprz. Gotuj przez około 15 minut, a następnie rozgnieć pomidory, aby puściły sok. Kontynuuj gotowanie, mieszając od czasu do czasu, aż sos będzie gęsty, około 45 minut. Pozostawić do ostygnięcia, następnie przykryć i przechowywać w lodówce, aż będzie potrzebne.