Sos Pieczarkowy Krem Sos
Mushroom Cream Gravy Sauce może być dobry przepis, aby rozwinąć swoje pole sos przepis. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 212 kalorii, 2G białka, oraz 20 g tłuszczu każdy. Na 70 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. 43 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Jeśli masz mielony pieprz, pieczarki, sól morską i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia not so excellent spoonacular score of 15%. Podobne przepisy to Pieczarkowy Sos Śmietankowy, Biszkopty kremowe z kiełbasą i sosem grzybowym, oraz Łatwy Wegetariański Sos Grzybowy.
Instrukcje
Rozgrzać masło w patelni o dużym dnie na średnim ogniu, aż się spieni; gotować i mieszać szalotki i czosnek w roztopionym maśle przez 3 minuty.
Dodać grzyby i rozmaryn; wymieszać, aby płaszcz, 1 minuta.
Wlać 1/4 szklanki białego wina do mieszanki grzybowej; gotować i mieszać, aż grzyby będą złociste, 3 do 5 minut. Zwiększyć ciepło do średniej wysokości; dodać śmietanę i 2 łyżki białego wina. Gotować i mieszać, aż sos będzie kremowy i gęsty, o 5 protokół. Doprawić solą i pieprzem, posypać parmezanem.