Sos Pieczarkowy
Sos grzybowy może być tylko sos, którego szukasz. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 29 kalorii. Na 32 grosze za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 142 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Mieszanka grzybów, liść laurowy, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 9%, co jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Spróbuj Stek z pieczarkami i pieprzem w kremowym sosie grzybowym Brie, Pieczone pieczarki Portobello z gotowanym jajkiem w kremowym sosie grzybowym, oraz Blini z kurczaka i grzybów w kremowym sosie grzybowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średnim saute patelni, roztopić 1/4 szklanki masła na średnim ogniu.
Dodać pokrojone w plasterki pieczarki, gotować i mieszać do miękkości.
Grzyby wyjąć z patelni i odstawić.
Dodać 1 łyżkę masła do patelni i roztopić .
Dodać szalotki; gotować i mieszać do przezroczystego.
Dodać grzyby i gotować do miękkości.
Dodaj tymianek, liść laurowy i czerwone wino. Zmniejszyć.
W małej misce rozpuścić maranta w 1/4 szklanki zimnego bulionu wołowego. Pozostały bulion wymieszać w sosie i doprowadzić do wrzenia.
Ubij w mieszaninie maranty i wymieszaj do zgęstnienia.
Dodaj zarezerwowane grzyby. Doprawić do smaku świeżo zmielonym czarnym pieprzem i solą.