SOS Masala

SOS Masala
Przepis sos Masala jest gotowy w około 45 minut i jest zdecydowanie spektakularny bezglutenowe i wegetariańskie opcja dla miłośników indyjskiego jedzenia. Ten przepis służy 4. Na 2,19 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 13g białka, 31 g tłuszczu, oraz w sumie 686 kalorii. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz strąki kardamonu, laskę cynamonu, pieprz i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Działa dobrze jako niedrogi SOS. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 60%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Czerwona soczewica i szpinak w sosie Masala, Sos Do Zanurzania Garam Masala, oraz Chana Masalan w miętowym sosie jogurtowym.

Instrukcje

1
Podgrzać ghee w średnim holenderskim piecu na średnim ogniu, aż zacznie migotać.
Składniki, których będziesz potrzebować
GheeGhee
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
2
Dodać cebulę i gotować, aż miękkie i lekko złoty kolor, o 10 protokół. Wymieszać imbir, chile i czosnek i gotować przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
3
Dodać koncentrat pomidorowy, papryka, i garam masala i gotować przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Garam MasalaGaram Masala
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
4
Dodaj pomidory, miód, do smaku, chile de arbol lub cayenne i 1/2 szklanki wody i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż lekko zgęstnieje. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Ziemniaki, Obrane I Pokrojone W 1/4-calową KostkęZiemniaki, Obrane I Pokrojone W 1/4-calową Kostkę
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
5
Wymieszać z grubą śmietaną, doprowadzić do duszenia i gotować, aż sos zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
6
Dodać kurczaka do sosu i gotować przez kilka minut, tylko do rozgrzania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
7
Podawać na pilaw ryżowy basmati z groszkiem i udekorować liśćmi kolendry.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Kolendraświeża Kolendra
Ryż BasmatiRyż Basmati
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
8
Umieść ryż w sitku siatkowym i kilka razy spłucz zimną wodą. Odstawić i odcedzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Groszek Goya®Groszek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
9
Rozgrzać olej roślinny w dużym rondlu na średnim ogniu, aż zacznie migotać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
10
Dodać nasiona gorczycy i gotować, aż po prostu zaczną pop, o 20 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Przyprawiania MięsaDo Przyprawiania Mięsa
1 Puszka (11,3 Uncji) Nektaru Brzoskwiniowego1 Puszka (11,3 Uncji) Nektaru Brzoskwiniowego
11
Dodaj cebulę i podsmażyć, aż lekko rumiane, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
12
Dodać kardamon, goździki, cynamon, ryż, gotującą się wodę, sól, pieprz i sok z limonki i doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Groszek Goya®Groszek Goya®
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
13
Zmniejsz ciepło do średniego i gotuj, aż ciecz zostanie prawie wchłonięta, około 10 minut Złóż groszek, a następnie nad, zmniejsz ciepło do niskiego poziomu i gotuj od 8 do 10 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
14
Wyjąć z ognia i odstawić na 5 minut, odkryte.
15
Usunąć i wyrzucić kardamon, goździki i cynamon i puch widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
16
Przenieść pilaw do naczynia i służyć.
17
Rozgrzać olej roślinny w dużym rondlu na średnim ogniu, aż zacznie migotać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
18
Dodać nasiona gorczycy i gotować, aż po prostu zaczną pop, o 20 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Przyprawiania MięsaDo Przyprawiania Mięsa
1 Puszka (11,3 Uncji) Nektaru Brzoskwiniowego1 Puszka (11,3 Uncji) Nektaru Brzoskwiniowego
19
Dodaj cebulę; saute 3 protokół lub aż lekko rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
20
Dodać kardamon, goździki, cynamon, ryż, gotującą się wodę, sól i pieprz oraz sok z limonki i doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Groszek Goya®Groszek Goya®
21
Zmniejszyć ogień do medium i gotować 10 minut lub aż ciecz jest prawie wchłaniany. Złożyć w grochu. Przykryć, zmniejszyć ogień do niskiej, i gotować 8 do minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
22
Wyjąć z ognia; odstawić na 5 minut odkryte.
23
Usunąć i wyrzucić kardamon, goździki i cynamon i puch widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych

Składniki

3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweryż basmatiryż basmati1warzywo (np. szpinak)nasiona gorczycy czarnejnasiona gorczycy czarnej0warzywo (np. szpinak)kiełbasa wieprzowa bez osłonkikiełbasa wieprzowa bez osłonki794papryka habaneropomidory śliwkowe, puree, aż będą gładkiepomidory śliwkowe, puree, aż będą gładkie2Spód: okruszki z herbatników grahamghee lub olej rzepakowyghee lub olej rzepakowy6kardamonkardamon0warzywo (np. szpinak)chile de arbol lub proszek cayenne (w zależności od tego, jak ostre lubisz)chile de arbol lub proszek cayenne (w zależności od tego, jak ostre lubisz)1zostawićPosiekana kolendraPosiekana kolendra1stick(3-calowy) cynamon(3-calowy) cynamon2caleświeży imbir, obrany i drobno startyświeży imbir, obrany i drobno starty2warzywo (np. szpinak)garam masalagaram masala3goździkiczosnek drobno posiekanyczosnek drobno posiekany1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweszklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)4trochę posiekanej cukiniiMiódMiód2warzywo (np. szpinak)Rude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy2warzywo (np. szpinak)świeży sok z limonkiświeży sok z limonki2warzywo (np. szpinak)wędzona hiszpańska paprykawędzona hiszpańska papryka1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwegroszek zielony mrożonygroszek zielony mrożony1czerwona cebula, pokrojona w cienkie krążki i moczona w lodowatej wodzieczerwona cebula, pokrojona w cienkie krążki i moczona w lodowatej wodzie4trochę posiekanej cukiniiSól i świeżo zmielony czarny pieprzSól i świeżo zmielony czarny pieprz1serrano chile, drobno pokrojone w kostkęserrano chile, drobno pokrojone w kostkę1porcja startego parmezanuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniu2Spód: okruszki z herbatników graham1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 szklanka białego jęczmienia perłowego1 szklanka białego jęczmienia perłowego5321 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwegotująca się wodagotująca się woda1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwecebula żółta drobno pokrojona w kostkęcebula żółta drobno pokrojona w kostkę1( bakłażany)cebula żółta, połówkowa i cienko pokrojonacebula żółta, połówkowa i cienko pokrojona
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia16
Magazyn