Przepis sos Masala jest gotowy w około 45 minut i jest zdecydowanie spektakularny bezglutenowe i wegetariańskie opcja dla miłośników indyjskiego jedzenia. Ten przepis służy 4. Na 2,19 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 13g białka, 31 g tłuszczu, oraz w sumie 686 kalorii. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz strąki kardamonu, laskę cynamonu, pieprz i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Działa dobrze jako niedrogi SOS. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 60%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Czerwona soczewica i szpinak w sosie Masala, Sos Do Zanurzania Garam Masala, oraz Chana Masalan w miętowym sosie jogurtowym.
Instrukcje
1
Podgrzać ghee w średnim holenderskim piecu na średnim ogniu, aż zacznie migotać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ghee
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
2
Dodać cebulę i gotować, aż miękkie i lekko złoty kolor, o 10 protokół. Wymieszać imbir, chile i czosnek i gotować przez 1 minutę.
Dodać koncentrat pomidorowy, papryka, i garam masala i gotować przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Garam Masala
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Uncje Płynu świeżej Wody
4
Dodaj pomidory, miód, do smaku, chile de arbol lub cayenne i 1/2 szklanki wody i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż lekko zgęstnieje. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Ziemniaki, Obrane I Pokrojone W 1/4-calową Kostkę
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
5
Wymieszać z grubą śmietaną, doprowadzić do duszenia i gotować, aż sos zgęstnieje.
Dodać kardamon, goździki, cynamon, ryż, gotującą się wodę, sól, pieprz i sok z limonki i doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lekko Rozgniecione Awokado Hass
1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Groszek Goya®
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
13
Zmniejsz ciepło do średniego i gotuj, aż ciecz zostanie prawie wchłonięta, około 10 minut Złóż groszek, a następnie nad, zmniejsz ciepło do niskiego poziomu i gotuj od 8 do 10 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
14
Wyjąć z ognia i odstawić na 5 minut, odkryte.
15
Usunąć i wyrzucić kardamon, goździki i cynamon i puch widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
16
Przenieść pilaw do naczynia i służyć.
17
Rozgrzać olej roślinny w dużym rondlu na średnim ogniu, aż zacznie migotać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień Perłowy
18
Dodać nasiona gorczycy i gotować, aż po prostu zaczną pop, o 20 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Przyprawiania Mięsa
1 Puszka (11,3 Uncji) Nektaru Brzoskwiniowego
19
Dodaj cebulę; saute 3 protokół lub aż lekko rumiane.
Dodać kardamon, goździki, cynamon, ryż, gotującą się wodę, sól i pieprz oraz sok z limonki i doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Lekko Rozgniecione Awokado Hass
1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Groszek Goya®
21
Zmniejszyć ogień do medium i gotować 10 minut lub aż ciecz jest prawie wchłaniany. Złożyć w grochu. Przykryć, zmniejszyć ogień do niskiej, i gotować 8 do minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
22
Wyjąć z ognia; odstawić na 5 minut odkryte.
23
Usunąć i wyrzucić kardamon, goździki i cynamon i puch widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
Asian bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Można spróbować Lang & Reed Napa Valley Chenin Blanc. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 30 dolarów za butelkę.