Sos maślany z limonką i galangalem
Sos maślany z limonką i galangalem może być właśnie tym bezglutenowym, laktoowowegetariańskim i pierwotnym przepisem, którego szukałeś. Jedna porcja tego dania zawiera około 0 g białka , 12 g tłuszczu i łącznie 135 kalorii . Za 74 centy za porcję otrzymujesz przystawkę dla 4 osób. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 35 minut . Tylko kilka osób przygotowało ten przepis, a jedna powiedziałaby, że trafił w sedno. Ten przepis z Allrecipes wymaga masła, skórki z limonki, szalotki i galangalu. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje wynik Spoonacular wynoszący 0% , co jest możliwe do poprawienia. Podobne przepisy znajdziesz w przepisach na łosoś smażony na patelni z sosem maślano-limonkowym i pieczonymi szparagami , kolba kukurydzy w maśle kolendrowo-limonkowym i tacos z rybą w panierce kukurydzianej z sosem jalapeno-limonkowym i pikantną czarną fasolą .
Instrukcje
Umieść czosnek, szalotkę, galangal i białe wino w małym rondlu. Doprowadź do wrzenia na średnio-wysokim ogniu i zredukuj wino do 2 łyżek.
Zdejmij z ognia i ubij masło, kawałek po kawałku, dodając każdy kawałek po rozpuszczeniu się ostatniego. Gdy masło zostanie wchłonięte, ubij skórkę i sok z limonki. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Wymieszaj z kolendrą i podawaj natychmiast.