Sos Karmelowy Cajeta
Sos karmelowy Cajeta może być tylko sos, którego szukasz. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 24 i kosztuje 9 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 159 kalorii, 0g białka, oraz 3G tłuszczu. Mieszanka masła, soli, cukru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 7%, co jest improwizowalne. Spróbuj Krówka Karmelowa Cajeta, Orzechowe ciasteczka bezglutenowe z dodatkiem Cajeta (Karmel meksykański), oraz Bułeczki Cynamonowe Z Sosem Cajeta dla podobnych receptur.
Instrukcje
W rondlu połącz cukier z 1 szklanką wody. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, wirując od czasu do czasu, aby rozpuścić cukier.
Gdy cukier się rozpuści, gotuj mieszaninę, wirując od czasu do czasu (nie mieszaj), aż uzyska średni bursztynowy kolor i miodową konsystencję (jeśli mieszanina wydaje się zbyt szybko brązowieć, obniż temperaturę do średniej).
Zdjąć patelnię z ognia i wymieszać z masłem i solą. Powoli wlać kozie mleko (mieszanka będzie wściekle bąbelkowa) i mieszać, aż będzie gładka.
Lekko ostudzić, a następnie łyżką lodów.