Sos do Spaghetti z mięsem
Sos do Spaghetti z mięsem może być tylko sosem, którego szukasz. Ten przepis serwuje 10 i kosztuje 3,44 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 1090 kalorii, 63g białka, oraz 52g tłuszczu. Jeśli masz pod ręką ser romano, cebulę, jajka i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 2 smakoszy i kucharzy. Jest dostarczany przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 4 godziny i 30 minut. Z łyżką wynik 77%, to danie jest dobre. Spaghetti z sosem mięsnym, Sos Do Spaghetti Z Trzema Mięsem, oraz Spaghetti i sos mięsny są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W dużym garnku z bulionem rozgrzej oliwę z oliwek na średnim ogniu.
Dodaj włoską kiełbasę, kawałki wołowiny, ogniwa kiełbasy, cebulę i czosnek: gotuj i mieszaj, aż mięso będzie dokładnie gotowe. Dodaj koncentrat pomidorowy, pokruszone pomidory, liście laurowe i cynamon. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Dusić sos na małym ogniu przez 1 godzinę.
W dużej misce wymieszaj mieloną wołowinę, jajka, chleb, ser Romano, sól i pieprz oraz szczyptę płatków pietruszki. Uformuj klopsiki wielkości piłki golfowej.
Wlej olej roślinny na dużą patelnię.
Dodaj klopsiki i gotuj na średnim ogniu, aż lekko się zrumienią.
Umieść klopsiki w sosie do spaghetti i gotuj na wolnym ogniu przez 1 1/2 do 2 godzin.
Gotuj makaron we wrzącej, osolonej wodzie do al dente.
Dobrze odcedź i przenieś do dużej miski. Wymieszaj 1 szklankę sosu z makaronem, aby zapobiec przywieraniu.
Podawaj sos z klopsikami na makaronie.