Sos do spaghetti Alice Jo
Sos spaghetti Alice Jo to przepis bezmleczny, składający się z 8 porcji. Jedna porcja tego dania zawiera około 24 g białka, 18 g tłuszczu i łącznie 487 kalorii. Za 1,23 USD za porcję ten przepis pokrywa 21% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis przygotowało 76 osób i zrobiłoby to jeszcze raz. Świetnie sprawdza się jako niedrogi sos. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 55 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jeśli masz pod ręką sos pomidorowy, przyprawy, czosnek i kilka innych składników, możesz to zrobić. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 78% wyniku, co jest całkiem niezłym wynikiem. Podobne przepisy obejmują sos do spaghetti Alice Jo, spaghetti Alice Waters z zielonym czosnkiem i dzisiejszą kolację: spaghetti alla Boscaiola (spaghetti z sosem pomidorowym i grzybami).
Instrukcje
W dużym garnku o grubym dnie podsmaż wołowinę, następnie odsącz ją z tłuszczu.
Dodaj cebulę, zieloną paprykę i czosnek i smaż, aż cebula będzie miękka, około 5 minut.
Dodać koncentrat pomidorowy, sos pomidorowy, duszone pomidory, przyprawy i wodę. Dusić przez 30 minut.
Ostudzić. Sos można przechowywać pod przykryciem i w lodówce przez kilka dni.
Podawać ze spaghetti lub ulubionym makaronem.