Sos Do Patelni
Pan sos może być tylko sos, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 16 porcji z 220 kalorii, 15g białka, oraz 17g tłuszczu każdy. Na 70 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz drippings wołowiny, bulion wołowy, sól i pieprz, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Pan Haggerty, Pan Bagnat, oraz Southern Biscuits and Sawmill Gravy (SOS Kiełbasowy) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Po usunięciu wołowiny z patelni, zeskrobać wszystkie brązowe cząstki z patelni i wlać cząstki i kapiele do miski lub szklanej miarki. Odcedzić 2 łyżki tłuszczu z wierzchu kapieli; dodać tłuszcz do rondla 1-ćwiartkowego. Usunąć wszelkie pozostałości tłuszczu; zachować pozostałe krople. Mąkę wymieszać z tłuszczem w rondlu.
Gotować na małym ogniu, stale mieszając, aż mieszanina zgęstnieje; zdjąć z ognia. Stopniowo wymieszać zastrzeżone kroplówki plus wystarczająco dużo bulionu lub wody do równej 1 szklanki.
Podgrzać do wrzenia, stale mieszając. Zagotować i wymieszać 1 minutę. Wymieszać z kilkoma kroplami sosu do ciemniejszego koloru. Wymieszać z solą i pieprzem.