Sos do makaronu ze świeżą figą i Prosciutto
Świeża Figa i sos do makaronu Prosciutto może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru sosu. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 208 kalorii, 4G białka, oraz 13g tłuszczu każdy. Na 1,68 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka masła, mleka, figi i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 19%, co jest raczej złe. Spróbuj Świeży makaron z małż w kremowym sosie z białej bazylii + chrupiąca Prosciutto, Pasta House Pasta con Broccoli-jest to sos na bazie Alfredo, który łączy w sobie makaron, świeże grzyby i świeże brokuły, oraz Świeży makaron z sosem bolońskim dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać masło w rondlu na małym ogniu; stopniowo wymieszać mąkę z roztopionym masłem, aż będzie gładka i bąbelkowa, 2 do 4 minut.
Dodać sól; wymieszać do połączenia.
Wyjąć z ognia; stopniowo mieszać z mlekiem, aż będzie gładka.
Powrót biały sos do stovetop; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na małym ogniu.
Gotować i wymieszać prosciutto i figi w patelni nieprzywierającej na średnim ogniu do ogrzania, o 5 protokół. Do białego sosu wymieszać skórkę z cytryny i przyprawę z pieprzu cytrynowego.
Podawać figi i prosciutto na sosie.