Sos Bolognese
Sos Bolognese może być tylko sos, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 29g białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 285 kalorii. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.24 za porcję. Przynosi wam to moje przepisy. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, mieloną wołowinę, mleko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 9 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Ragù alla bolognese (sos boloński), Sos boloński (ragu Bolognese), oraz Sos Bolognese dla podobnych receptur.
Instrukcje
Masło rozpuścić w dużym rondlu na średnim ogniu.
Dodać cebulę, seler i marchew i gotować, mieszając, aż warzywa zmiękną, o 5 protokół. Włączyć ciepło do wysokiej, dodać wołowinę i gotować, rozbijając łyżką, aż nie będzie już różowy, o 5 protokół. Doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Wlać mleko i wino i doprowadzić do wrzenia. Obniżyć ogień i gotować na żywym wolnym ogniu, aż większość cieczy odparuje, o 15 protokół.
Przenieść mieszaninę do powolnej kuchenki, wymieszać pomidory, przykryć i gotować na niskim poziomie przez 8 godzin.
Zdjąć osłonę, wymieszać i gotować, aż sos lekko zgęstnieje, o 30 minut dłużej.