Sos biały lub sos beszamelowy
Sos biały lub sos beszamelowy to Wegetariańskie przepis z 4 porcjami. Ten sos ma 111 kalorii, 3G białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Na 17 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką sól, mąkę, mleko i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 184 smakoszy i kucharzy. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 20%, to danie nie jest takie wspaniałe. Podobne przepisy to Podstawowy sos biały lub beszamelowy, Jak zrobić sos beszamelowy / sos serowy, oraz Sos beszamelowy.
Instrukcje
Masło roztopić w rondlu z grubym dnem. Wymieszać mąkę i gotować, stale mieszając, aż pasta gotuje się i bąbelki trochę, ale nie pozwól mu brązowy-o 2 protokół.
Dodaj gorące mleko, nadal mieszając, gdy sos zgęstnieje. Doprowadzić do wrzenia.
Dodać sól i pieprz do smaku, obniżyć ogień, i gotować, mieszając przez 2 do 3 protokół więcej.
Zdjąć z ognia. Aby schłodzić sos do późniejszego użycia, przykryj go papierem woskowym lub zalej folią mleka, aby zapobiec tworzeniu się skóry.
Wymieszać w 1/2 szklanki startego sera Cheddar podczas ostatnich 2 minut gotowania, wraz ze szczyptą pieprzu cayenne.
Jak gorące powinno być mleko?
Podgrzać mleko na małym ogniu, aż małe pęcherzyki zaczną tworzyć się na krawędziach. Następnie usuń z ognia.
Przedruk za zgodą Fannie Farmer Cookbook autorstwa Marion Cunningham. © 1996 Knopf