SOS Bearnaise
SOS Bearnaise może być tylko sos, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis ma 481 kalorii, 4G białka, oraz 50 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 1,32 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Jeśli masz liście estragonu, żółtka jaj, sól koszerna i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Pan-seeded Rib-Eye Steak with Béarnaise (Entrecôte Béarnaise), SOS Béarnaise, oraz SOS Bearnaise.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
W małym rondlu delikatnie roztopić masło, na małym ogniu i doprowadzić do duszenia. Gdy masło delikatnie się gotuje, usuń pianę, która gromadzi się na powierzchni masła. Masło gotować na wolnym ogniu przez około 15 minut, ostudzić i schłodzić przezroczysty tłuszcz maślany, pozostawiając na dnie patelni mleko stałe. To masło klarowane! Wow-kto by pomyślał?
W małej patelni saute połączyć ocet, białe wino, ziarna pieprzu i szalotki. Gotować na średnim ogniu, aż ciecz wyparuje.
Wyjmij z ognia, dodaj 1 dużą kostkę lodu i pozwól jej się stopić. Przecedzić mieszaninę przez sitko o drobnych oczkach do średniej wielkości metalowej miski.
Dodać 3 żółtka i energicznie ubić, aby połączyć.
Umieść metalową miskę na rondlu z ledwo gotującą się wodą.
Ubić jajka, aż będą puszyste, około 5 minut. Podczas ubijania powoli skropić klarowanym masłem. Zacznij od kilku kropli na raz. Jeśli jajka wydają się gotować zbyt szybko, wyjmij rondel z ognia. Chodzi o to, że jajka są gotowane tak delikatnie w pienistą, spienioną smakowitość, a nie jajecznicę zsiadłą. Po ubijaniu całego masła dodaj świeży estragon i szczyptę cayenne. Doprawić koszerną solą, do smaku.
Sos powinien być bardzo pełny smak, Spieniony i cudownie żółty.
Podawaj na dużym steku i nazwij siebie supergwiazdą!