Sorgo Karmel Kukurydza
Need a gluten free hor d ' oeuvre? Sorgo Karmel kukurydza może być świetny przepis, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 20 porcji z 286 kalorii, 4G białka, oraz 17g tłuszczu każdy. Na 43 grosze za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz masło, syrop sorgo, mocno brązowy cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 5 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 12%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Jabłka Karmelowe Sorgo, Sorgo z letnią kukurydzą, pomidorami i estragonem, oraz Kukurydza Puff Caramel Corn dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść popcorn, boczek i orzeszki ziemne w lekko natłuszczonej dużej misce.
Masło rozpuścić w dużym ciężkim rondlu na średnim ogniu. Wmieszać brązowy cukier i kolejne 2 składniki; doprowadzić do wrzenia, ciągle mieszając. Gotować, bez mieszania, 4 minuty lub aż termometr candy zarejestruje 24
Zdjąć z ognia; wymieszać z sodą oczyszczoną i wanilią.
Wlać mieszaninę sorgo na mieszaninę popcornu i mieszać do powlekania. Podzielić na 2 lekko nasmarowane 15-x 10-calowe patelnie z galaretką i rozprowadzić cienką warstwą.
Piec w temperaturze 250 przez 1 godzinę, mieszając co 15 minut. Całkowicie schłodzić na stojakach z drutu (około 45 minut). Rozbij się na kawałki.
Uwaga: aby uzyskać mniej zbryloną konsystencję, mieszaj popcorn stale przez 5 minut po wyjęciu z piekarnika.